|

Red Bulls stallchef plattar till domarjuryn i Austin

NyhetsbildZoom
Formel 1-teamet Red Bulls chef Christian Horner. Foto: Andrew Boyers
Formel 1-teamet Red Bulls chef Christian Horner var inte nådig i sin kritik mot domarna i USA:s GP i Austin.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Horner är förargad över händelserna som ledde till att Ferraris Kimi Räikkönen steg till trea före Red Bulls Max Verstappen, som fick tidsstraff.

Verstappen miste en placering även i fjol, i Mexikos GP, på grund av ett tidsstraff. Horner säger att man då lovade att förarna ska få komma till tals i motsvarande lägen. I domarjuryn i Austin fanns finländaren Mika Salo, tjecken Radovan Novak och australiensaren Garry Connelly, som också fanns i juryn i Mexiko.

– De (domarna) har sagt att de kollar alla fakta, lyssnar på förarna och först efter det fattar beslut. Vad hände? De beslutade genast. Det här är chockerande, morrar Horner.

– Kanske domarna efter att ha hört förarna hade kommit till samma slutsats men låt förarna ens förklara det som hänt. Inte ens Kimi Räikkönen fattade varför han kom på prispallen.

Horner försvarade Verstappen, som efter tävlingen beskyllde domarna för att de fattat ett idiotiskt beslut.

– Han har rätt att uttrycka sig. Om han sagt att han är nöjd över beslutet skulle jag ha varit förvånad, säger Horner.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan