|

Red Bulls stallchef plattar till domarjuryn i Austin

NyhetsbildZoom
Formel 1-teamet Red Bulls chef Christian Horner. Foto: Andrew Boyers
Formel 1-teamet Red Bulls chef Christian Horner var inte nådig i sin kritik mot domarna i USA:s GP i Austin.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Horner är förargad över händelserna som ledde till att Ferraris Kimi Räikkönen steg till trea före Red Bulls Max Verstappen, som fick tidsstraff.

Verstappen miste en placering även i fjol, i Mexikos GP, på grund av ett tidsstraff. Horner säger att man då lovade att förarna ska få komma till tals i motsvarande lägen. I domarjuryn i Austin fanns finländaren Mika Salo, tjecken Radovan Novak och australiensaren Garry Connelly, som också fanns i juryn i Mexiko.

– De (domarna) har sagt att de kollar alla fakta, lyssnar på förarna och först efter det fattar beslut. Vad hände? De beslutade genast. Det här är chockerande, morrar Horner.

– Kanske domarna efter att ha hört förarna hade kommit till samma slutsats men låt förarna ens förklara det som hänt. Inte ens Kimi Räikkönen fattade varför han kom på prispallen.

Horner försvarade Verstappen, som efter tävlingen beskyllde domarna för att de fattat ett idiotiskt beslut.

– Han har rätt att uttrycka sig. Om han sagt att han är nöjd över beslutet skulle jag ha varit förvånad, säger Horner.

Kommentarer
|

Otur för Bottas – Hamilton utnyttjade krasch och vann

Nyhetsbild
Starten har gått i Storbritanniens GP. En start som Valtteri Bottas kontrollerade – men dålig tajming under loppet gjorde att han tappade segern till stallkamraten Lewis Hamilton. Foto: Lehtikuva/AFP/Andrej Isakovic
Valtteri Bottas låg i täten i Storbritanniens GP. Men en krasch gynnade stallkamraten Lewis Hamilton som tog ett lägligt depåstopp och efter det kunde hålla ledningen in i mål.

Mest läst senaste veckan