|

Markkanen gjorde NBA-rekord

NyhetsbildZoom
Lauri Markkanen gjorde NBA-rekord, men Chicago förlorade. Markkanen fick senare beröm av LeBron James. Foto: Lehtikuva
Chicago Bulls Lauri Markkanen övertygade i matchen mot fjolsäsongsfinalisten Cleveland Cavaliers i NBA-basketen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Markkanen noterades för 19 poäng och tog åtta returer. Chicago förlorade dock mot Cleveland med 112–119, även om laget ledde efter två perioder med 68–65.

Markkanen, 20, gjorde NBA-historia i matchen: han är den första spelaren som har satt tio trepoängare på sina tre första matcher i NBA-karriären, skriver Chicago Tribune. Markkanen fick spela i 31.57 minuter.

– Han kommer att bli en jäkligt bra spelare, berömde tränaren Fred Hoiberg.


Justin Holiday var poängbäst i Chicago (25), medan Clevelands superstjärna LeBron James satte 34 poäng. Även James gav beröm till sin unga finländska kollega.

– Han är väldigt självsäker. Det bästa är att han nu får chansen att visa vad han går för. Så han kan göra misstag och lära sig av dem. Han kommer att spela mycket eftersom han lär sig. Han är en bra spelare, sade James till Chicago Tribune, och avslöjade även att han följt med Markkanen medan finländaren ännu spelade för Arizona i den amerikanska universitetsserien.

– Han spelade med mina skor ett par gånger. Han gjorde det faktiskt. (James har designat basketskor för Nike, reds. anm.) Jag gillade det. Jag måste vaka länge för att se på Arizonas matcher. Men han kan skjuta bollen förbannat bra och han kommer att fortsätta utvecklas.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan