Markkanen noterades för 19 poäng och tog åtta returer. Chicago förlorade dock mot Cleveland med 112–119, även om laget ledde efter två perioder med 68–65.

Markkanen, 20, gjorde NBA-historia i matchen: han är den första spelaren som har satt tio trepoängare på sina tre första matcher i NBA-karriären, skriver Chicago Tribune. Markkanen fick spela i 31.57 minuter.

– Han kommer att bli en jäkligt bra spelare, berömde tränaren Fred Hoiberg.


Justin Holiday var poängbäst i Chicago (25), medan Clevelands superstjärna LeBron James satte 34 poäng. Även James gav beröm till sin unga finländska kollega.

– Han är väldigt självsäker. Det bästa är att han nu får chansen att visa vad han går för. Så han kan göra misstag och lära sig av dem. Han kommer att spela mycket eftersom han lär sig. Han är en bra spelare, sade James till Chicago Tribune, och avslöjade även att han följt med Markkanen medan finländaren ännu spelade för Arizona i den amerikanska universitetsserien.

– Han spelade med mina skor ett par gånger. Han gjorde det faktiskt. (James har designat basketskor för Nike, reds. anm.) Jag gillade det. Jag måste vaka länge för att se på Arizonas matcher. Men han kan skjuta bollen förbannat bra och han kommer att fortsätta utvecklas.