|

Lewis Hamilton säkrade världsmästartiteln

NyhetsbildZoom
Lewis Hamilton är världsmästare i formel 1 för fjärde gången. Foto: Pedro Pardo
Lewis Hamilton är världsmästare i formel 1 för fjärde gången.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den 32-årige britten blev inte bättre än nia i Mexico City – årets 18:e av 20 VM-deltävlingar – men när enda utmanaren Sebastian Vettel, Ferrari, inte nådde den erforderliga andraplatsen kunde Mercedesföraren börja fira.

VM-fajten avgjordes i praktiken i första kurvan. Vettel körde in i Hamilton och båda bilarna blev så skadade – Hamilton fick punktering och Vettel skadade framvingen – att duellanterna tvingades gå in i depå efter ett varv.

Vettel körde upp sig till fjärde plats men det räckte alltså inte.

Max Verstappen, Red Bull, var också inblandad i kubbningen i första kurvan men nederländaren klarade sig helskinnad och hade sedan inga problem att försvara ledningen. Segern var 20-åringens andra i karriären.

Tävlingen bjöd på en stark finländsk insats. Valtteri Bottas blev tvåa och Kimi Räikkönen trea.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan