Strand och Suomela: Intentionsavtal kring vård behövs i Kronoby

NyhetsbildZoom
Samjouren i Karleby. Foto: Sofia Grankull
Ett intentionsavtal behöver ingås mellan Österbotten och Mellersta Österbotten för att på lång sikt trygga landskapsöverskridande vård för Kronobyborna, säger Österbottens landskapsförbunds styrelseordförande, riksdagsledamot Joakim Strand och landskapsdirektör Kaj Suomela.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Kronoby är en självklar del av Österbotten, och Österbottens förbund ser det som mycket viktigt att hitta en lösning som tryggar att Kronobybornas vårdkedjor och brand- och räddningssamarbete fortsätter norrut liksom hittills. För oss är det självklart att hitta en landskapsöverskridande lösning, säger Strand och Suomela i ett gemensamt pressmeddelande.

Enligt Strand och Suomela behövs det först ett intentionsavtal och sedan ett slutgiltigt avtal i samma form som godkänns av de nya landskapsfullmäktigen i Österbotten och Mellersta Österbotten.

Landskapsreformen planeras att genomföras från och med den 1 januari 2020. Kronoby hör till landskapet Österbotten, men har sedan KSSR-reformen skött sitt vårdsamarbete först i samarbete med Karleby stad och senare i samarbete med Soite.

Kronoby sköter brand- och räddningsarbetet i samarbete med Mellersta Österbottens och Jakobstadsområdets räddningsverk.

Kommentarer
|

Fjärde lavinoffret har inte hittats ännu – nytt försök på lördag

Nyhetsbild
Polisen berättar att fredagens sökoperation har avslutats som resultatlös. Arbetet fortsätter under veckoslutet. Foto: Lehtikuva/AFP/Terje Bendiksby
Fredagens sökoperation på Blåbärsfjället gav inget resultat. – Vi fortsätter i morgon och om det behövs söker vi också på söndag, säger länsman Andreas Nilsen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

WHO listar vaccinmotstånd som hälsofara

HÄLSA Vaccinmotståndet riskerar den framgångsrika bekämpningen av smittosamma sjukdomar, bedömer WHO. De senaste åren har mässlingsfallen ökat med nästan en tredjedel.

Nyhetsbild
Lokalt

Nu avmattas byggandet i Karleby– "Återgång till det normala"

KARLEBY De senaste åren har det byggts väldigt många bostäder i Karleby, men nu ser byggandet ut att avmattas. Karlebygatan 22 byggs inte detta år.

Nyhetsbild
Lokalt

Kommundirektören utreder ÖK-fastigheten: "Det är inte alldeles enkelt"

PEDERSÖRE Motionen om en åtgärdsplan för Österbottens kötts gamla fastighet i Bennäs behandlades i Pedersörestyrelsen i måndags. Kommundirektör Stefan Svenfors fick i uppgift att utreda ärendet.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan