Strand och Suomela: Intentionsavtal kring vård behövs i Kronoby

NyhetsbildZoom
Samjouren i Karleby. Foto: Sofia Grankull
Ett intentionsavtal behöver ingås mellan Österbotten och Mellersta Österbotten för att på lång sikt trygga landskapsöverskridande vård för Kronobyborna, säger Österbottens landskapsförbunds styrelseordförande, riksdagsledamot Joakim Strand och landskapsdirektör Kaj Suomela.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Kronoby är en självklar del av Österbotten, och Österbottens förbund ser det som mycket viktigt att hitta en lösning som tryggar att Kronobybornas vårdkedjor och brand- och räddningssamarbete fortsätter norrut liksom hittills. För oss är det självklart att hitta en landskapsöverskridande lösning, säger Strand och Suomela i ett gemensamt pressmeddelande.

Enligt Strand och Suomela behövs det först ett intentionsavtal och sedan ett slutgiltigt avtal i samma form som godkänns av de nya landskapsfullmäktigen i Österbotten och Mellersta Österbotten.

Landskapsreformen planeras att genomföras från och med den 1 januari 2020. Kronoby hör till landskapet Österbotten, men har sedan KSSR-reformen skött sitt vårdsamarbete först i samarbete med Karleby stad och senare i samarbete med Soite.

Kronoby sköter brand- och räddningsarbetet i samarbete med Mellersta Österbottens och Jakobstadsområdets räddningsverk.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan