|

Bulls tränare vill att Markkanen kastar mer

NyhetsbildZoom
Lauri Markkanen kastar. Foto: Lehtikuva
Toni Kukoc ger råd till debutanten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Chicago Bulls tränare Fred Hoiberg vill att Lauri Markkanen kastar mer, rapporterar Chicago Tribune.

Markkanen fick iväg bara sju kast i spelsituationer när Bulls i lördags förlorade mot Oklahoma City i NBA-basketen.

Hoiberg frågades om i vilka positioner han vill att Markkanen får bollen.

– Jo, det finns vissa positioner – alla, skämtade Hoiberg.

Markkanen gjorde i de fem första matcherna den här säsongen 15,6 poäng per match. Drygt 62 procent av kasten i spelsituationer har varit trepoängare och av dem har han sänkt 43,1 procent. Markkanen har fortsatt kasta även om några kast gått förbi och Hoiberg säger att han är nöjd över debutantens aggressivitet.

– Många gånger är det en medfödd egenskap som en spelare antingen har eller inte har. Och Lauri har den. Han har en viss hårdhet. Han är inte rädd. Han tappar inte självförtroendet när han missar några kast. Han fortsätter kasta om han är fri. De här är utmärkta drag hos en ung spelare, sade Hoiberg till tidningen.

"Måste vara aggressivare"

Hoiberg medger att man inte planerade att ge Markkanen så här mycket ansvar men uppträdet mellan Nikola Mirotic och Bobby Portis öppnade en plats för honom i öppningsfemman.

– Vi måste göra fler kombinationer för honom. Han hamnade i en roll som inte skulle ha förverkligats utan det som hände precis innan säsongen började. Nu när vi sett vad han kan göra på planen måste vi utöka repertoaren, sade Hoiberg.

Före måndagens träning träffade Markkanen Toni Kukoc, som var med och vann tre NBA-titlar med Chicago på 1990-talet. Kroaten var under sin tid en av de bästa europeiska spelarna i NBA och numera är han specialrådgivare i Bulls.

Markkanen diskuterade med Kukoc om spel nära korgen.

– Man bara vet under matchen om kastet var dåligt eller inte. Naturligtvis borde jag vara aggressivare och kräva bollen mer. Men jag vill inte göra dumheter såsom att tappa bollen, sade Markkanen till Chicago Tribune.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan