|

Bulls tränare vill att Markkanen kastar mer

NyhetsbildZoom
Lauri Markkanen kastar. Foto: Lehtikuva
Toni Kukoc ger råd till debutanten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Chicago Bulls tränare Fred Hoiberg vill att Lauri Markkanen kastar mer, rapporterar Chicago Tribune.

Markkanen fick iväg bara sju kast i spelsituationer när Bulls i lördags förlorade mot Oklahoma City i NBA-basketen.

Hoiberg frågades om i vilka positioner han vill att Markkanen får bollen.

– Jo, det finns vissa positioner – alla, skämtade Hoiberg.

Markkanen gjorde i de fem första matcherna den här säsongen 15,6 poäng per match. Drygt 62 procent av kasten i spelsituationer har varit trepoängare och av dem har han sänkt 43,1 procent. Markkanen har fortsatt kasta även om några kast gått förbi och Hoiberg säger att han är nöjd över debutantens aggressivitet.

– Många gånger är det en medfödd egenskap som en spelare antingen har eller inte har. Och Lauri har den. Han har en viss hårdhet. Han är inte rädd. Han tappar inte självförtroendet när han missar några kast. Han fortsätter kasta om han är fri. De här är utmärkta drag hos en ung spelare, sade Hoiberg till tidningen.

"Måste vara aggressivare"

Hoiberg medger att man inte planerade att ge Markkanen så här mycket ansvar men uppträdet mellan Nikola Mirotic och Bobby Portis öppnade en plats för honom i öppningsfemman.

– Vi måste göra fler kombinationer för honom. Han hamnade i en roll som inte skulle ha förverkligats utan det som hände precis innan säsongen började. Nu när vi sett vad han kan göra på planen måste vi utöka repertoaren, sade Hoiberg.

Före måndagens träning träffade Markkanen Toni Kukoc, som var med och vann tre NBA-titlar med Chicago på 1990-talet. Kroaten var under sin tid en av de bästa europeiska spelarna i NBA och numera är han specialrådgivare i Bulls.

Markkanen diskuterade med Kukoc om spel nära korgen.

– Man bara vet under matchen om kastet var dåligt eller inte. Naturligtvis borde jag vara aggressivare och kräva bollen mer. Men jag vill inte göra dumheter såsom att tappa bollen, sade Markkanen till Chicago Tribune.

Kommentarer
|

IK Myran fick sin ligalicens

Nyhetsbild
IK Myran spelade upp sig till ligan i höstas och nu har klubben också fått sin ligalicens för premiärsäsongen 2019. Foto: Markku Jokela
IK Myran har beviljats ligalicens för 2019, då damlaget debuterar på den högsta serienivån. Licenskommittén gjorde däremot tummen ner för ett av de andra lagen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

WHO listar vaccinmotstånd som hälsofara

HÄLSA Vaccinmotståndet riskerar den framgångsrika bekämpningen av smittosamma sjukdomar, bedömer WHO. De senaste åren har mässlingsfallen ökat med nästan en tredjedel.

Nyhetsbild
Lokalt

Nu avmattas byggandet i Karleby– "Återgång till det normala"

KARLEBY De senaste åren har det byggts väldigt många bostäder i Karleby, men nu ser byggandet ut att avmattas. Karlebygatan 22 byggs inte detta år.

Nyhetsbild
Lokalt

Kommundirektören utreder ÖK-fastigheten: "Det är inte alldeles enkelt"

PEDERSÖRE Motionen om en åtgärdsplan för Österbottens kötts gamla fastighet i Bennäs behandlades i Pedersörestyrelsen i måndags. Kommundirektör Stefan Svenfors fick i uppgift att utreda ärendet.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan