|

Succé för Markkanen: Stod för rekordpoäng

NyhetsbildZoom
Lauri Markkanen hade en fin kväll, men Bulls förlorade. Foto: Lehtikuva/Jonathan Daniel
Lauri Markkanen fortsätter att imponera i basketens NBA. Markkanen stod för hela 25 poäng i Chicagos förlustmatch mot Miami. Han hyllades av tränaren efter matchen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Markkanen gjorde 25 poäng då Chicago föll med 91–97 mot Miami natten till torsdag. Det var en rekordnotering för NBA-nykomlingen.

Markkanen satte in 17 poäng i första halvlek och var lagets bästa poängplockare.Markkanen, som också tog åtta returer i matchen, lovordades av tränaren Fred Hoiberg.

– Att han tar ansvar och spelar som han gör är fantastiskt. Killen är inte rädd för någonting och växer med uppgiften i varje match. Han har alla kvaliteter för att bli en superstjärna i NBA, sade Hoiberg efter matchen.

Chicago fortsätter säsongen med att möta Orlando Magic natten till lördag.

Hittills har Chicago förlorat fem matcher och vunnit en.

Matchfakta

  • Miami–Chicago 97–91
  • Lauri Markkanen: gjorde 25 poäng, tog åtta returer, gav en assist. 

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Resursklass planeras till Chydenius skola – funnits behov länge på svenskt håll

KARLEBY En så kallad resursklass planeras till nya Chydenius skola. Enligt skoldirektör Per-Olof Nyström lyckas det med mindre omändringsarbeten.

Nyhetsbild
Lokalt

Vasa vaccinerar mot mässling – Larsmoresenärer varnas

Just nu erbjuder Vasa stad MPR-vaccinet för personer med bristfälligt vaccinationsskydd mot mässling. Vaccinationsskydd rekommenderas för alla som ska besöka Jakobstads- och Larsmotrakten.

Nyhetsbild
Kultur

Vet hur de får saker att hända och tycker om att sjunga tillsammans

KARLEBY De tre sångerskorna Sarah Tiainen, Riina Ammesmäki och Isa Lindgren-Backman har alla växt upp i Karleby. Nu ger de en efterfrågad julkonsert ihop.

Nyhetsbild
Lokalt

Kvarken Marin Service satsar på större båtreparationer – behovet ökar, säger vd:n

JAKOBSTAD Båtserviceföretaget satsar på ny båtreparationsverkstad. Tanken är att kunna sköta även stora reparationer av båtar till exempel grundstötningar.

Mest läst senaste veckan