|

Helenius manager: ”Vore jätte­intressant att möta Granat”

Robert Helenius börjar småningom pricka in nya matcher. Zoom
Foto: Lehtikuva

Robert Helenius börjar småningom pricka in nya matcher.

Två matcher i början av nästa år och en större fajt på hösten. Det är Robert Helenius plan för att klättra på rankningen. Helenius manager Markus Sundmanser en match mot svensken Adrian Granat som en intressant möjlighet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Team Helenius har återvänt till ritbordet efter förlusten mot Dillian Whyte. Kritiker har menat att Helenius missade sin sista chans att nå den absoluta världstoppen.

Helenius manager Markus Sundman fnyser och säger att Helenius fortfarande är ett attraktivt namn på boxningsmarknaden.

– Måndagen efter fajten mot Whyte fick vi redan ett bud om match utomlands. Vi är inte oroliga, det finns fortfarande intresse.

Hur behandlade ni anbudet?

Annons
– Matchen hade varit inom en månad. Det var lätt att behandla budet, eftersom Robbe fortfarande var gul och blå om axeln. Vi hoppas på att få chansen på nytt eftersom det är en match vi vill gå, säger Sundman.

Bara Helenius fått rätsida på sin axelskada börjar förberedelserna inför nästa match.

Robert Helenius

  • Ålder: 33 år.
  • Längd: 200 centimeter.
  • Proffsfacit: 27 matcher, 25 segrar (16 på knockout), 2 förluster.
  • De fem senaste matcherna: tre segrar, två förluster.
  • Position på världsrankingen: 39.


Det är sannolikt att Helenius boxas i Finland i början av 2018. En möjlig motståndare i någon av de följande matcherna är Adrian ”Gäddan” Granat från Sverige.

Granat har boxats 15 gånger som proffs och vunnit 14 av drabbningarna, 13 på knockout. Svensken har en förlust i protokollet. Granat knockades av Alexander Dimitrenko i våras.

– Det vore en jätteintressant match, absolut. Det kunde vara en av Robbes matcher för att ta sig upp igen. Många vill se en match mellan två nordiska jättar, säger Sundman.

Granat är 202 centimeter lång – alltså två centimeter längre än Helenius – och ligger på 51:a plats på Boxrecs tungviktsvärldsranking.

Helenius är rankad 39:a.

Innan en eventuell match mot Helenius ska Granat upp i ringen mot bosniern Abdulnaser Delalic i december.

Adrian Granat

  • Ålder: 26 år.
  • Längd: 202 centimeter.
  • Proffsfacit: 15 matcher, 14 segrar (13 på knockout), 1 förlust.
  • De fem senaste matcherna: Fyra segrar, en förlust.
  • Position på världsrankingen: 51.


Efter förlusten mot Whyte möttes Helenius av en kritikstorm. Kontentan: Helenius såg sliten och otränad ut och hade inte skött om konditionsträningen tillräckligt bra.

Helenius orkade hålla jämna steg med Whyte i några ronder. Sedan började den resliga finländaren att pusta och Whyte tog över.

Sundman kommer med en förklaring: Helenius hade varit sjuk och genomgått en penicillinkur. Det förstörde uppladdningen. Då Helenius borde ha varit på läger låg han i stället i sjuksängen.

– Vi tackade först nej till matchen, men sedan ändrade Robbe sig och sa att vi måste ta vara på chansen. Det var en kalkylerad risk, en som var värd att ta. Då är det bara att köra på och skita i vad andra tänker. Man kan inte sitta på soffan och vänta på den perfekta möjligheten.

– Ingen annan i världen ville ha matchen. Alla amerikaner tackade nej, de ville inte fajtas med några veckors varsel.

Helenius kommer att lägga om träningen för att fokusera mer på konditionsdelen.

– Robbe tränar hårt och gick ner tio kilo i sina förberedelser inför matcherna i våras. Han är två meter lång och ligger någonstans mellan 109–112 kilogram. Där anser jag också att han borde ligga.

Helenius siktar fortfarande skyhögt. Med några vinster kan han vara tillbaka på den nivå han var innan förlusten i Cardiff, menar Sundman.

– Vi diskuterar med promotorer ute i världen och är inte rädda för att åka någonstans. Robbe är fortfarande en ansedd boxare.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan