|

Två ton kokain beslagtas från spillror av Farc

NyhetsbildZoom
Colombiansk polis bevakar tillslaget av ett ton kokain som skedde tidigare i somras. Arkivbild. Foto: Fernando Vergara/AP/TT
Colombianska myndigheter har beslagtagit över två ton kokain från en utbrytardel ur den numera avväpnade gerillagruppen Farc, bekräftar militärkällor.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det koordinerade tillslaget, som skedde både från marken och från luften, förstörde ett kokainlabb i kuststaden Tumaco. Staden som även gränsar till Ecuador är en av de främsta vägarna för knarket att nå sitt slutgiltiga mål i USA.

Enligt militären tillhör labbet resterna av den marxistiska Farc-gerillan som förra året slöt en överenskommelse med regeringen och lade ner sina vapen för att i stället bilda ett politiskt parti.

Just Colombia är ursprungsland för mycket av det kokain som når andra länder i världen. I fjol tillverkades uppskattningsvis 866 ton kokain i olika droglabb i Colombia, en ökning på 34 procent jämfört med året innan.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan