Nikander är Kaskös nya stadsdirektör

NyhetsbildZoom
Minna Nikander, Kaskös nya stadsdirektör. Foto: Felix Rantschukoff
Med klara siffror valdes Minna Nikander från Vasa till ny stadsdirektör i Kaskö.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vasabon Minna Nikander var förhandsfavorit efter att stadsstyrelsen föreslagit henne som stadens nya stadsdirektör och det blev aldrig någon större spänning när Kasköfullmäktige röstade.

Nikander fick tolv röster medan Martin Norrgård, också han från Vasa, fick fem röster. Omröstningen var sluten men av allt att döma var det de fem SFP:arna i fullmäktige som stödde Norrgård.

SFP var enda partiet som ställde sig bakom Norrgård i stadsstyrelsen och det var SFP:s Catharina Skur som i fullmäktigedebatten föreslog att man väljer Norrgård.

Övriga partier ansåg att Nikander var det bästa valet.

– Hon har precis en sådan arbetserfarenhet som behövs här i staden. Stadsdirektören behöver vara lite av en tusenkonstnär, sa Mirja Högstrand (VF).

Enligt beslutet ska Nikander anställas från och med 1 december med en prövotid på sex månader. Hon får en slutlön på 5.500 euro i månaden.

Martin Norrgård valdes till reserv.

Totalt hade stadsdirektörtjänsten lockat 13 sökande. Fem av dem kallades till intervju men en drog tillbaka sin ansökan i slutskedet.

Kaskö har varit utan ordinarie stadsdirektör sedan sommaren när Marlene Svens, något överraskande efter över 20 år på posten, sa upp sig. Lis-Marie Enroth-Niemi har skött tjänsten som tf under hösten.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan