|

Fullträff för Bottas – knep pole position

NyhetsbildZoom
Valtteri Bottas höll huvudet kallt då kvalet avgjordes.Foto: Lehtikuva/AFP/Andrej Isakovic Foto: Andrej Isakovic/Lehtikuva
Mercedesförarna Valtteri Bottas och Lewis Hamilton duellerade om F1-kvalsegern i Abu Dhabi. Bottas avslutade starkast och knep förstaplatsen med en ny rekordtid.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Valtteri Bottas och Lewis Hamilton stångades om segern i hela kvalet. Bottas var snabbast i Q1 och Hamilton i Q2. Då kvalet avgjordes i var Bottas igen på hugget.

Bottas segertid 1.36,231 är samtidigt nytt banrekord i Abu Dhabi. Det var Bottas andra raka pole position och fjärde för säsongen.

– Det gick bara bättre och bättre i kvalet. Det kändes fint i bilen och jag är glad, sade Bottas i segerintervjun.

Hamilton slutade tvåa, knappa två tiondelar bakom Bottas.

Ferrariföraren Sebastian Vettel var bättre än stallkamraten Kimi Räikkönen. Vettel startar som trea och Räikkönen som femma i söndagens race.

Hamilton säkrade redan världsmästartiteln i slutet av oktober. Bottas är trea i sammandraget och ligger 22 poäng bakom Vettel. Räikkönen är femma.

https://twitter.com/F1/status/934422389475115008

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Stadig grund för tro, hopp och kärlek

JAKOBSTAD Skaderisk på privata byggnader är orsaken till att de klassiska julsymbolerna tro, hopp och kärlek i år kommer hängas upp i stolpar mellan Jakobstads museum och torget.

Nyhetsbild
Kultur

"Jungsborg är ett jätteroligt ställe att spela på"

KARLEBY Martin Söderbacka och Eevalotta Matikainen fortsätter föra in musik i Karlebybornas vardag. På ett café och en vinbar med butik, men allra först i Jungsborg.

Nyhetsbild
Kultur

Annika Åman efterlyser fler scener för de österbottniska dramatikerna

Hur står det till med den österbottniska dramatiken? Finns den, spelas den? Och hur kunde den lyftas fram ännu mer? Det här synar VBL i några artiklar.

Mest läst senaste veckan