Hemmalaget hade övertaget redan i första perioden och skapade också flest målchanser. Men bra målvaktsspel av IFK-målvakten Aleksi Vaskivuo och ineffektivt spel av Kronan gjorde att perioden blev mållös.

I andra perioden fortsatte Kronobylagets övertag och nu kom även utdelningen. Matchen hade passerat halvvägs då Niko Kivinen bröt in framför IFK:s mål och elegant satte in 1-0 bakom Vaskivuo. 12 sekunder senare var det dags igen. Jani Salmi tog sig in i anfallszon och från högra tekningscirkeln sköt han in 2-0. Uppförsbacken blev ännu brantare för gästerna en kort stund senare då man med 42 sekunders mellanrum drog på sig två utvisningar, varav den andra var för felaktigt byte. Kronan tackade och Tomi Sippola satte 3-0 efter att Vaskivuo släppt retur på Matti Toskalas skott.

När 1.30 återstod av perioden var det dags för IFK:s Jens Östman att sätta sig i utvisningsbåset. Och det innebar ett nytt hemmamål då Toskala passade åt William Kangasniemi som, från ungefär samma position som Salmi då han gjorde sitt mål, överlistade Vaskivuo.

Den sista perioden var tidvis något jämnare men hemmalaget hade full kontroll på matchen. 5-0 kom efter 49.41 då Casper Holmbäck hade pucken bakom IFK:s mål och hittade Joonas Kaas som prickade in gummitrissan. Två minuter senare kom Kronans tredje powerplaymål då Robin Bjon styrde in Otto Milds skott. Gästerna fick ett tröstmål i slutet då Jens Östman sköt in sitt lags enda mål.

MATCHFAKTA

• Matchfakta: 30.31 1-0 Niko Kivinen (Casper Holmbäck), 30.43 2-0 Jani Salmi (Otto Mild, Joni Laukkonen), 32.50 3-0 Tomi Sippola (Toskala, Laukkonen) NÖ, 38.57 4-0 William Kangasniemi (Toskala, Laukkonen) NÖ, 49.41 5-0 Joonas Kaas (Casper Holmbäck), 51.52 6-0 Robin Bjon (Mild, Toskala) NÖ, 57.55 6-1 Jens Östman (Lars Östman)

• Målvaktsräddningar: IK Kronan, Jere Parviainen 9+13+11=33