Det blir företagets sjunde restaurang och den femte restaurangen i Finland.

Företaget har sökt lämpligt affärsläge i Vasa sedan starten 2014 och har nu gjort avtal med Harry Schaumans stiftelse gällande HS Center.

– Vi är mycket nöjda över möjligheten att öppna en restaurang i Vasa. Vasa är en intressant stad som är tillräckligt stor och samtidigt också studieort för många. Vi har sökt länge för att hitta ett centralt läge som passar för vår verksamhet och HS Center passar utmärkt för oss, säger Kaj Fagerholm, ansvarig för nyetableringar inom Friends & Brgrs.

Restaurangen i Vasa kommer att ha cirka 70 sittplatser. Den kommer också att ha eget bageri och öppet kök, vilket är en del av Friends & Brgrs koncept. Restaurangen kommer att sysselsätta cirka 20 personer.

HS Center skall genomgå en renovering och restaurangen öppnar i samband med att det nyrenoverade köpcentret öppnar.

– Harry Schaumans Stiftelsens målsättning är att kunna erbjuda besökarna möjlighet till olika upplevelser i det nya köpcentret. Här passar Friends & Brgrs restaurangkoncept perfekt. Genom deras etablering i HS Centers restaurangvärld kan biobesökarna framöver erbjudas ett trevligt tillägg till biobesöket, säger Tom Westermark, vd på Harry Schaumans stiftelse.