Friends & Brgrs öppnar i Vasa

NyhetsbildZoom
Friends & Brgrs. Foto: Arkiv
Friends & Brgrs etablerar sig i Vasa och öppnar restaurang i HS Center nästa höst.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det blir företagets sjunde restaurang och den femte restaurangen i Finland.

Företaget har sökt lämpligt affärsläge i Vasa sedan starten 2014 och har nu gjort avtal med Harry Schaumans stiftelse gällande HS Center.

– Vi är mycket nöjda över möjligheten att öppna en restaurang i Vasa. Vasa är en intressant stad som är tillräckligt stor och samtidigt också studieort för många. Vi har sökt länge för att hitta ett centralt läge som passar för vår verksamhet och HS Center passar utmärkt för oss, säger Kaj Fagerholm, ansvarig för nyetableringar inom Friends & Brgrs.

Restaurangen i Vasa kommer att ha cirka 70 sittplatser. Den kommer också att ha eget bageri och öppet kök, vilket är en del av Friends & Brgrs koncept. Restaurangen kommer att sysselsätta cirka 20 personer.

HS Center skall genomgå en renovering och restaurangen öppnar i samband med att det nyrenoverade köpcentret öppnar.

– Harry Schaumans Stiftelsens målsättning är att kunna erbjuda besökarna möjlighet till olika upplevelser i det nya köpcentret. Här passar Friends & Brgrs restaurangkoncept perfekt. Genom deras etablering i HS Centers restaurangvärld kan biobesökarna framöver erbjudas ett trevligt tillägg till biobesöket, säger Tom Westermark, vd på Harry Schaumans stiftelse.

Kommentarer
|

Finländare äter fortsättningsvis mycket kött

Nyhetsbild
Enligt branschföreningen åt 73 procent av finländarna julskinka i fjol. Det är cirka tre procentenheter mindre än året innan. Foto: Linnea de la Chapelle/SPT
Hela 93 procent av finländarna äter kött i någon form medan sju procent inte äter något kött alls. Allt fler försöker ändå minska på köttkonsumtionen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan