Friends & Brgrs öppnar i Vasa

NyhetsbildZoom
Friends & Brgrs. Foto: Arkiv
Friends & Brgrs etablerar sig i Vasa och öppnar restaurang i HS Center nästa höst.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det blir företagets sjunde restaurang och den femte restaurangen i Finland.

Företaget har sökt lämpligt affärsläge i Vasa sedan starten 2014 och har nu gjort avtal med Harry Schaumans stiftelse gällande HS Center.

– Vi är mycket nöjda över möjligheten att öppna en restaurang i Vasa. Vasa är en intressant stad som är tillräckligt stor och samtidigt också studieort för många. Vi har sökt länge för att hitta ett centralt läge som passar för vår verksamhet och HS Center passar utmärkt för oss, säger Kaj Fagerholm, ansvarig för nyetableringar inom Friends & Brgrs.

Restaurangen i Vasa kommer att ha cirka 70 sittplatser. Den kommer också att ha eget bageri och öppet kök, vilket är en del av Friends & Brgrs koncept. Restaurangen kommer att sysselsätta cirka 20 personer.

HS Center skall genomgå en renovering och restaurangen öppnar i samband med att det nyrenoverade köpcentret öppnar.

– Harry Schaumans Stiftelsens målsättning är att kunna erbjuda besökarna möjlighet till olika upplevelser i det nya köpcentret. Här passar Friends & Brgrs restaurangkoncept perfekt. Genom deras etablering i HS Centers restaurangvärld kan biobesökarna framöver erbjudas ett trevligt tillägg till biobesöket, säger Tom Westermark, vd på Harry Schaumans stiftelse.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Festivaler, kammarspel och en slutsåld Sanna Nielsen-konsert

JAKOBSTAD Robin Käldström blev gråtfärdig av glädje då han lyckades boka Yellowjackets till årets Jeppis Jazz. Men amerikanerna är inte de enda stjärnorna som glänser i Schaumansalen den här hösten.

Nyhetsbild
Sport

Andrea Julin åker till snön efter en annorlunda sommar

LÄNGDSKIDOR På måndag åker Andrea Julin till snön. Den resan är efterlängtad. Hon har haft en annorlunda sommar efter vårens ryggoperation.

Nyhetsbild
Lokalt

Biblioteket byter lånesystem - håller stängt i elva dagar

JAKOBSTAD Alla boknördar kan vara lugna, det är helt ok att komma in och låna tillräckligt med böcker inför den elva dagar långa biblioteksstängningen i slutet av oktober. Med extra lång lånetid, så ingen behöver få förseningsavgifter.

Nyhetsbild
Lokalt

Nykarleby stads insats i servicehus till Komarov Arena är oklar

NYKARLEBY Om eller hur mycket staden ska gå in med i det servicehus som Nykarleby ishall Ab planerar intill Komarov Arenan är ännu oklart.

Mest läst senaste veckan