Tre personer färdades i olycksbilen, det avlidna barnet och dess föräldrar. Föräldrarna har förts till Vasa centralsjukhus och polisen har ingen närmare information om deras fysiska tillstånd.

Enligt polisen hade det avlidna barnet suttit i en barnstol och hållits fast med hjälp av säkerhetsbältena i stolen i kollisionen. Huruvida själva barnstolen hade varit fastsatt i bilen var fortfarande oklart på måndagseftermiddagen.

Barnet omkom enligt de preliminära uppgifterna vid sammanstötningen. Familjen är bosatt i Pedersöre.

Zoom

Foto: Sarah Grönstrand


Enligt polisen var olycksbilen på väg söderut. Bilen hade börjat köra om en annan bil på området där det är omkörningsförbud, varefter bilen med föräldrarna och barnet i kolliderat med bilen som var på väg norrut.

Polisen som leder förundersökningen meddelar att föraren i bilen som körde söderut misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och grovt dödsvållande.

Väglaget var halt på platsen.

Olyckan inträffade strax efter klockan sju på måndagsmorgonen. Olycksplatsen är några hundra meter söder om korsningen till Monåvägen.

Zoom

Olycksplatsen i närheten i Gunilack. Foto: Sarah Grönstrand


I den bil som var på väg norrut färdades en man som är född 1999. Även han är förd till Vasa centralsjukhus och polisen känner inte till vilka fysiska skador han eventuellt har ådragit sig.

En tredje personbil som också färdades norrut hade kört in i de kolliderade bilarna. Föraren i den bilen skadade sig inte.

Polisen undersökte olycksplatsen tidigare under måndagen, och vägen var då avstängd. Trafiken dirigerades via en omfartsväg.


Artikeln uppdaterad klockan 11.48: Enligt nya uppgifter från polisen satt barnet i en barnstol när kollisionen inträffade. Uppdatering 13.39: Polisen meddelar att mannen som var på väg norrut och skadades i krocken är född 1999.

Uppdatering 15.51: Uppgifter om att bilen försökte köra om en annan bil, och att föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten.

Uppdatering 16.10: Polisens information om olyckan.