Stormossen Årets digitala språng – lanserade första mobilappen inom avfallsbranschen

NyhetsbildZoom
Stormossens biogasanläggning. Foto: Mikael Nybacka
Får utmärkelse av Österbottens handelskammare.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Valet gjordes av Österbottens handelskammares ICT-utskott. Juryn motiverar sitt val med att Stormossen med hjälp av sitt eget digitala språng har försnabbat och förbättrat kundernas tillgång till information om avfallshantering samt underlättat kundernas besök på återvinningsstationerna.

– Stormossen har inom sin bransch påvisat en vilja och förmåga att förnya sig, och förhoppningsvis inspirerar det utvecklade programmet även andra företag inom avfallsbranschen till digitalisering, säger Harri Suokko som är ordförande för handelskammarens ICT-utskott.

Stormossen har övergått till en digitaliserad tid inom kundservicen genom att lansera den första mobilapplikationen inom avfallsbranschen. Det mobila kundkortet berättigar till gratis besök på återvinningsstationen och ersätter samtidigt det tidigare papperskortet.

Dessutom visar appen alla återvinningsstationer, ekopunkter och nyckelkärl på en karta. Appens sorteringsguide ger kunderna råd om sorteringen och bland nyheterna finns nyttiga tips om återvinning och avfallshantering samt Stormossens meddelanden och händelser. Appen, som nu varit i bruk i ett halvt år, har redan tusentals användare.

– Avfallsbranschen upplevs inte alltid som särskilt intressant och vi hoppas att det här exemplet inspirerar företag inom olika branscher att överväga en utveckling av sin verksamhet och en förbättring av kundupplevelsen med hjälp av digitaliseringen, säger Österbottens handelskammares direktör Paula Erkkilä.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan