|

von Eckermann tvåa – leder världscupen

NyhetsbildZoom
Henrik von Eckermann är ny världscupledare efter andraplatsen i Mechelen, Belgien. Foto: Anders Wiklund/TT
Svensken Henrik von Eckermann tog säsongens tredje andraplats när världscuphoppningen avgjordes i Mechelen, Belgien.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Pallplatsen gör att svensken leder världscupen när fyra deltävlingar återstår. Ett bra utgångsläge för att få tävla i världscupfinalen i Paris i april.

"Jag kan garantera att det räcker till final", säger han enligt Svenska ridsportförbundet.

Henrik von Eckermann på hästen Mary Lou blev slagen med enbart 53 hundradelar av nederländska ekipaget Harrie Smolders på Zinius. Tävlingens andra svensk, Douglas Lindelöw på hästen Zacramento, hamnade precis utanför poängplats som 17:e ekipage.

När von Eckermann summerar sitt 2017 är det över hans förväntningar.
"Det här trodde jag ju aldrig. Med final i världscupen och trea och så medalj vid EM, otroligt helt enkelt. Nu får vi se hur det blir 2018. Vi har en del utmaningar", säger han.

Förutom världscupfinalen i Paris väntar även utomhus-VM i Tryon, USA, i september.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan