|

Nuncio slutar – inget Prix d'Amérique

NyhetsbildZoom
Travhästen Nuncio och kusken Örjan Kihlström gick ärevarv efter segern i Elitloppet 2016. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Stjärnhästen Nuncio pensioneras i förtid. Ambitionen för den sexårige hingsten, som körs och tränas av Stefan Melander, var att köra storloppet Prix d'Amérique senare i januari. Men så blir inte fallet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Elitloppssegraren från 2016 har nämligen gjort sitt sista travlopp. Sedan tidigare står det klart att Nuncio börjar som avelshingst till våren.

– Det är tokigt att säga det, men han har aldrig känts så bra som i jobbet i veckan, men sedan åkte vi till Menhammar och tog beslutet. I morse så bestämde vi att han ska få sluta att tävla, han har redan 110 bokningar i avel, säger Stefan Melander till travkanalen V75-direkt som citeras av Aftonbladet.

Nuncio

  • Född: 17 april 2011 på Hanover Shoe Farms, Pennsylvania.
  • Uppfödare: Concord Farm.
  • Tränare: Stefan Melander/Catarina Lundström.
  • Största segrar: Elitloppet, Jubileumspokalen, Sundsvall Open Trot, Oslo Grand Prix, Trotting Masters, Breeders Crown, Solvalla Grand Prix, Sprintermästaren, Kentucky Futurity, Yonkers Trot.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan