|

Ensam treåring hittades vid skidcenter i Ylivieska i natt

NyhetsbildZoom
Polisen. Foto: Roni Rekomaa/Lehtikuva
En ensam treåring upptäcktes av en grupp ungdomar i närheten av skidcentret Huhmari i Ylivieska vid midnatt natten till torsdag. Efter över en timmes sökande efter barnets föräldrar hittade polisen pappan vid en skjutbana cirka två kilometer från platsen där treåringen hittades.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt polisen var temperaturen åtta minusgrader när treåringen av en slump hittades av en grupp ungdomar i mörkret vid skidcentret. Treåringen bar då vinterkläder och hade en ficklampa med sig men inga handskar.

Ungdomarna ringde till nödcentralen och en ambulans anlände till platsen. Efter en granskning konstaterades treåringen må bra trots omständigheterna.

Polisen satte igång en sökoperation i närområdet för att hitta treåringens föräldrar men utan framgång.

Drygt en och en halvtimme efter att treåringen hittats av ungdomarna hittade polisen en personbil som stod parkerad vid skjutbanan i Huhma. Vid bilen påträffades treåringens pappa och ett annat barn. Enligt pappans utsago hade han lämnat de två barnen sovande i bilen medan han sköt på skjutbanan.

Det var först när han återvände till bilen som han upptäckte att ett av barnen saknades. Vid samma tidpunkt fastnade bilen i en snödriva vid skjutbanan.

Sjukvårdspersonal undersökte även det andra barnet som befann sig i bilen. Barnet konstaterades må bra.

Treåringen hade hittats drygt två kilometer från bilen, enligt polisen.

Barnet återförenades med pappan på polisstationen i Ylivieska. Socialmyndigheterna utreder nu händelsen.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan