|

SVT: Okänd Soldat succé i Sverige

NyhetsbildZoom
Jussi Vatanen (till höger) spelar löjtnant Koskela och Eero Aho är Rokka i "Okänd soldat". Foto: Juuli Aschan © Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017
Distributören SF Bio tvekade länge om man alls skulle ta in Okänd Soldat. Men den förkortade versionen av Aki Louhimies film har dragit bra i Sverige.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Filmen hade premiär i Sverige på Finlands självständighetsdag den 6 december, och förväntningarna har överträffats.

– Det är den första finska filmen vi sätter upp i en sådan här satsning. Vi hade en förväntan på att nå 25 000 besökare, men den har redan setts av 50 000, säger Pia Grünler som är SF Bios nordiska distributionschef till SVT Nyheter.

När det till en början verkade som att filmen inte skulle tas in i Sverige blev kritiken skarp på sociala medier från både svenskar och sverigefinnar.

– Naturligtvis påverkar det när man märker att det finns ett intresse från publiken, det hjälper oss att fatta beslut då det även från media fanns ett starkt intresse från början, säger Grünler.

Den förkortade versionen är 47 minuter kortare än originalet, men efter succén hittills finns det nu planer på att också ta in den längre versionen till Sverige.

– Jag kan avslöja nu att vi har förfrågningar att visa den långa versionen. Vi tittar på möjligheter att sätta upp den här och var för att kunna visa den, säger Grünler till SVT.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan