|

Snyggt solomål av Laine – Aho fortsätter leverera

NyhetsbildZoom
Patrik Laine firade 100 poäng i NHL tidigare i veckan. Foto: Lehtikuva/Getty Images/AFP/Bruce Bennett
Patrik Laine nätade för andra matchen i rad då Winnipeg föll mot Chicago. Sebastian Aho är fortfarande glödhet: Carolinaanfallaren gjorde 1+1 mot Washington.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Patrik Laine är tillbaka efter en längre måltorka. Winnipeganfallarens fullträff mot Chicago var säsongens 20:e och en av NHL-karriärens snyggaste.

Chicago ledde matchen med 2–0 i den tredje perioden då Laine snappade upp pucken vid den egna blålinjen, drev upp, fintade bort två försvarare och avslutade med ett snabbt skott i det bortre hörnet. Se målet här.

Winnipeg lyckades inte kvittera och förlorade med 1–2.

– Vi kämpade bra i tredje perioden och gav aldrig upp. Både jag och andra spelare hade bra lägen, men kunde inte utnyttja dem, sade Laine efter matchen.

Laine har gjort 37 poäng på 45 matcher.

Precis som Laine har Sebastian Aho gjort 37 poäng under säsongen – mycket tack vare den senaste tidens bravader. I de senaste tio matcherna har Carolinas guldklimp bara gått poänglös en gång.

Då Carolina mötte Washington passade Aho till ett mål i den första perioden och pangade in 2–2 i mitten av den andra med ett slagskott i powerplay. Se målet här.

Carolina förlorade den oerhört jämna dusten med 3–4. Washingtons Jay Beagle satte in segermålet med två sekunder kvar att spela.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan