Pris för café på Tankar

NyhetsbildZoom
Mika Peltoniemi som drivit cafét på Tankar under sju somrar får nu erkänsla för sin och familjens insats. Foto: Arkiv
Familjen Peltoniemi som driver Tankars sommarcafé får årets Karleby turismfyr-pris.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Mika Peltoniemi med familj har ansvarat för Tankars sommarcafé under sju somrar. Familjen får Karleby turisms årliga pris med motiveringen att man lyckas erbjuda högklassiga tjänster på ett kundorienterat sätt trots förhållandena på ön.

Tankar fyrö, som ligger utanför Karleby, har varje sommar över 10 000 besökare både från hem- och utlandet. Tankars sommarcafé fungerar samtidigt som öns turistservicecentrum och håller öppet under sommarmånderna fram till Veneziaden. Peltoniemis familjeföretag ansvarar vid sidan av café- och restaurangtjänster också för öns småbåtshamn och inkvartering på ön.

Familjen Peltoniemi fick ta emot Karleby turismfyr under resemässan i Helsingfors i dag och priset delades ut av stadsdirektör Stina Mattila.

Turismfyren delas ut varje år i samband med resemässan. Priset går till en person eller organisation för handling eller verksamhet som främjar turismen i Karlebyregionen och som arbetat för marknadsföring av regionen.

Delas ut för sjätte gången

  • Karleby turismfyr delades ut första gången år 2012.
  • Det första priset gick till verkställande direktör Stefan Wentjärvi för Blue 1.
  • Senare har priset gått till dirigent Sakari Oramo, Kokkola Cup, Kokkolan Tiikerit, Erkki Ahtiainen (vd för Kokkola-Camping) och Yxpila kulturvecka.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Opinion

LEDARE: Ohelig allians styr Sverige i framtiden

Det politiska kompromissandet har av allt att döma kommit för att stanna i Sverige, åtminstone så länge de etablerade partierna är inriktade på att hålla Sverigedemokraterna i kylan.

Nyhetsbild
Lokalt

Polisen ger anvisningar: Så här gör du om du möter en varg

Vet du när du ska ringa nödcentralen eller när man ska kontakta en rovdjurskontaktperson vid ett vargmöte? Polisen informerar om hur man ska göra.

Nyhetsbild
Lokalt

Ullavabor vill lämna Karleby – "Karleby motsätter sig inte om det är majoritetens vilja"

Karleby Delar av Ullava vill lämna Karleby och höra till Kaustby eller Toholampi i stället. Geografin och skolfrågor ligger bakom planerna.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan