|

Man som gick genom isen i Korsnäs avled

NyhetsbildZoom
Sjöräddningen. Foto: Arkiv/Jonas Brunnström
Mannen som gick genom isen utanför Korsnäs i söndags har avlidit. Polisen går nu vidare i utredningen genom att fastställa dödsorsaken. Isen där mannen hittades var bara några centimeter tjock, säger Mikko Uusimäki vid Österbottens polisinrättning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Räddningsmanskapet lyckades få upp den medvetslösa mannen ur vaken och han transporterades till Vasa centralsjukhus. Men mannens liv gick inte att rädda. Mannen var född 1962.

Enligt förundersökningsledare Mikko Uusimäki hade mannen gett sig ut på isen för att fiska redan vid åttatiden på söndagsmorgonen.

– På eftermiddagen blev hans anhöriga oroliga när han inte återvänt hem från sin fisketur. De hade försökt följa hans mopedspår ut på isen men vågade inte gå hur långt som helst.

Nödcentralen larmades strax före klockan 16 och i räddningsoperationen deltog enheter från sjöbevakningen och räddningsverket. Det var enligt Uusimäki en ren slump att en svensk räddningshelikopter råkade befinna sig på en övning drygt 70 kilometer från platsen där mannen gått genom isen. Mannen hittades strax efter klockan 16.30.

– Mannen var då medvetslös och bar en flythalare när han drogs upp ur vaken med hjälp av helikoptern. Han fördes med helikoptern till land och vidare med ambulans till centralsjukhuset, säger Uusimäki.

Utredningen fortsätter nu som en dödsorsaksutredning som leds av polisen.

– Om drygt en vecka borde få besked om dödsorsaken. I det här skedet är den ännu oklar, säger Uusimäki.

|

Yrkeshögskolan Novia erbjuder engelskspråkig masterutbildning inom kultur

Utbildningen riktar sig i huvudsak till yrkesverksamma bild- och fotokonstnärer inom den visuella och audiovisuella konsten.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Annvi Gardberg arbetar med öppen mikrofon och totalt förtroende

Topeliuspriset 2019 tilldelas Yle-journalisten Annvi Gardberg. Hennes undersökande reportage om kolloidalt silver  fick myndigheterna att agera mot företagare som marknadsför skadliga produkter med påståenden om att de botar sjukdomar.

Nyhetsbild
Lokalt

Bengt Klemets utreder församlingsfusion i Pedersöre och Jakobstad

FÖRSAMLINGSFUSION Det blir Bengt Klemets som utreder fusionsalternativen inom Pedersörenejdens kyrkliga samfällighet. Även om han officiellt utsågs i torsdags har han redan börjat samla material.

Nyhetsbild
Lokalt

Seniorboende fick tillstånd

KARLEBY Det planerade bostadsprojektet Hakalax Park och Hakalax Plaza får byggnadstillstånd.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan