|

40 miljoner till Helsingfors tack vare basket-EM

Basket-EM var en jackpot för hotell och restauranger i Helsingfors, uppger konsultföretaget PWC.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt PWC:s undersökning bidrog fjolårets basket-EM med 41,3 miljoner euro till Helsingfors ekonomi. I övriga Finland var effekten två miljoner euro. Hotell och restauranger var de största vinnarna.

Nästan 16 000 utlänningar tog sig till Finland för att följa med EM i höstas. Sammanlagt följde runt 88 000 personer med matcherna på plats.

Arrangemangen får ses som väldigt lyckade – både ekonomiskt och publikmässigt. EM blev en plusaffär med 600 000 euro och besökarna var väldigt nöjda.

Enligt PWC:s undersökning gav EM-åskådarna i snitt vitsordet 4,9/5 för stämningen och 4,6/5 som helhetsbetyg för EM.

– Landslaget och supportrarna har bevisat att Finland blivit ett basketland, säger Ari Tammivaara, generalsekreterare för EM, i ett pressmeddelande.

EM spelades också i Turkiet, Rumänien och Israel. Finland blev utslaget av Italien i åttondelsfinal.

Jag rekommenderar artikeln
Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan