|

Ung ryss ersätter Massa i Williams

NyhetsbildZoom
Sergej Sirotkin. Foto: Luca Bruno/AP/TT
När Felipe Massa, 36, pensionerat sig från formel 1 ersätter Williams brasilianaren med den 22-åriga ryssen Sergej Sirotkin.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Värvningen av Sirotkin innebär att Williams ställer upp med den yngsta förarbesättningen i årets F1-säsong.

Kvar i Williams finns den 19-årige kanadensaren Lance Stroll.

– Jag är säker på att Lance och Sergej kan ge mest poäng till stallet, säger ställföreträdande stallchefen Claire Williams.

– Williams filosofi har alltid varit att stödja och utveckla unga talanger och där passar Sergej in.

Williams ger också 33-åriga polacken Robert Kubica, som fick en allvarlig armskada i en formel 1-krasch 2011, chansen som reservförare.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan