|

Jakobstadsunga härjade i slalombacke

Bilden från slalombacken i Vörå. Zoom
Foto: Arkiv

Bilden från slalombacken i Vörå.

Ett gäng unga från Jakobstadsregionen gjorde inbrott och skadegörelse vid skidcentet i Kaustby. Tilltaget orsakade skador för tusentals euro, skriver finska Yle.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt Yle handlar det om ett gäng på ett tiotal ungdomar från Jakobstadsregionen som uppenbarligen kommit överens om att åka till Kaustby via sociala medier.

Ungdomarna hade brutit sig in i serviceutrymmen, lyckats få igång skidliften, plockat ut pulkor och använt snowboard. Dessutom hade de förstört pisten genom att trampa i den samt skräpat ner och tänt en brasa.

Ofoget tog slut efter att en grupp unga från trakten kontaktade personal vid skidbacken och polisen. De lokala ungdomarna hindrade med sina bilar ungdomarna som härjat från att lämna området. Till Yle säger polisen att fallet är helt unikt och det undersöks som skadegörelse och olovligt bruk.

Sannolikt åker ungdomarna på böter samt att betala ersättningar. Skadegörelsen inträffade för en vecka sedan på lördag. Personalen från skidcentret uppger till Yle att skadorna uppgår till cirka 3 000 euro.

Mest läst senaste veckan