|

Boxningen riskerar förlora OS-plats

Rysslands Artur Beterbiev boxas mot Sveriges Kennedy Katende i 81-kilosklassen. Katende förlorade och är därmed borta från OS för den här gången. Zoom

Rysslands Artur Beterbiev boxas mot Sveriges Kennedy Katende i 81-kilosklassen. Katende förlorade och är därmed borta från OS för den här gången.

Boxningen kan kastas ut från OS-programmet i Tokyo 2020. Det hotet kommer från Internationella olympiska kommittén, IOK, som är missnöjd med hur Internationella boxningsförbundet, AIBA, sköts.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

IOK misstänker att det förekom läggmatcher i Rio-OS 2016 och har strypt alla utbetalningar till AIBA. En ny rapport från AIBA om bland annat domar- och antidopningsfrågor får också underkänt av IOK.

– Vi är extremt oroade, säger IOK:s ordförande Thomas Bach.

AIBA:s förre ordförande Franco Falcinelli avgick oväntat i januari. Ersättaren Gafur Rachimov har beskrivits som "en av de ledande kriminella i Uzbekistan" av USA:s finansdepartement. Rachimov har fått sina tillgångar i USA frysta och anklagas för att ha kopplingar till narkotikaaffärer. (TT-AFP)

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan