|

Mandiangu redo för debut - japansk spelare på test

NyhetsbildZoom
Christopher Mandiangu är redo för debut i lördagens match mot PKKU. Foto: Sören Bäck
Den japanska mittfältaren Kazuki Takahashi är nästa i raden av provspelare i Jaro. 21-åringen kommer närmast från OSK Igalo i Montenegro.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Takahashi som också har spelat i det lägre seriesystemet i Spanien anlände till Jakobstad natten till fredag och kommer att träna med laget redan på eftermiddagen.

– Han kom ju inte från Japan utan från Montenegro som ligger i samma tidszon, säger Jaros vd Fredrik Haga.

Enligt Haga är Takahashi en mittfältare som snarare ska konkurrera om de två platserna som balanserande mittfältare snarare än rollen som tia.

– Det återstår ju att se exakt vilka styrkor han har, men vi förväntar oss en mångsidig spelare som behärskar både det defensiva och offensiva spelet.

Takahashi får inte spela lördagens match mot PKK-U eftersom testspelare inte är tillåtna i cupen.

En som däremot är redo är Cristopher Mandiangu som nu har speltillståndet i ordning. Också i övrigt är läget i Jaro bra inför lördagens cupmatch.

– Som jag uppfattar det har vi inga avbräck utöver Jonas Emet som räknar med att kunna börja träna inom åtta-tio dagar, säger Haga.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan