|

OPEC spår mer råolja, men just nu stiger priset

NyhetsbildZoom
I USA ökar oljeproduktionen. Foto: TT/AP
Oljekartellen Opec spår att det kommer att dröja till slutet av 2018 innan det råder balans mellan utbud och efterfrågan på marknaden.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ökad produktion i USA och andra länder som står utanför Opec väger upp för den produktionsbegränsning som medlemsländerna enats om, skriver Opec i sin månadsrapport.

Opec räknar med att länder utanför kartellen kommer att bidra med 1,4 miljoner fat per dag under 2018, vilket är den tredje raka upprevideringen sedan i november, då prognosen låg på 870 000 fat per dag.

Oljepriset steg på måndagen. Strax efter klockan 13 kostade ett fat Brent-olja 63:75 dollar, 1,5 procent mer än föregående handelsdag.

Den amerikanska WTI-oljan handlades för 60:30 dollar.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan