|

Regionens företag har framtidstro - tänker anställa fler

NyhetsbildZoom
Mellersta Österbottens företagare är nu mer positivt inställda till att anställa mer personal än tidigare. Foto: Arkiv/Linus Lindholm
De små- och medelstora företagen i Karleby- och Jakobstadsregionen ser betydligt mer positivt på möjligheten att anställa ny personal än de gjorde hösten 2017.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt en färsk konjunkturbarometer tror betydligt fler företag i regionen att deras personal är större om ett år, än de trodde i höstas.

I övrigt ser företagen ganska lika på framtiden som de gjorde i höstas, då framtidstron hade ökat rejält jämfört med undersökningen våren 2017.

De flesta företagen i regionen siktar inte på att växa, utan att hålla ställningarna. Bara fyra procent planerar att avveckla verksamheten.

Konjukturbarometern gjordes i december 2017 och januari 2018 och 135 av företagen på Mellersta Österbottens företagares område svarade. Hit hör förutom kommunerna i Mellersta Österbotten också Jakobstad, Larsmo, Pedersöre och Kronoby.

Konjukturbarometern har gjorts av Finlands företagare, Finnvera och Arbets- och näringsministeriet.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan