|

Regionens företag har framtidstro - tänker anställa fler

NyhetsbildZoom
Mellersta Österbottens företagare är nu mer positivt inställda till att anställa mer personal än tidigare. Foto: Arkiv/Linus Lindholm
De små- och medelstora företagen i Karleby- och Jakobstadsregionen ser betydligt mer positivt på möjligheten att anställa ny personal än de gjorde hösten 2017.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt en färsk konjunkturbarometer tror betydligt fler företag i regionen att deras personal är större om ett år, än de trodde i höstas.

I övrigt ser företagen ganska lika på framtiden som de gjorde i höstas, då framtidstron hade ökat rejält jämfört med undersökningen våren 2017.

De flesta företagen i regionen siktar inte på att växa, utan att hålla ställningarna. Bara fyra procent planerar att avveckla verksamheten.

Konjukturbarometern gjordes i december 2017 och januari 2018 och 135 av företagen på Mellersta Österbottens företagares område svarade. Hit hör förutom kommunerna i Mellersta Österbotten också Jakobstad, Larsmo, Pedersöre och Kronoby.

Konjukturbarometern har gjorts av Finlands företagare, Finnvera och Arbets- och näringsministeriet.

Kommentarer
|

GBK ännu utan poäng - VIFK bättre i Karleby

Nyhetsbild
Andrea Ström gjorde GBK:s enda mål. Här i kamp med Vasalagets Ina Järvinen (21) och målvakten Ida Berg. Foto: Teijo Pirttimäki
GBK åkte på säsongens andra nederlag när laget gästades av Vasa IFK i damettan.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan