I går kväll meddelade Sven Jerkku att han inte ställer upp för omval. Nu meddelar Martin Norrgård att han vill ta över posten och ställer upp i valet.

SFP i Österbotten väljer en ny ordförande vid sitt möte på Bergö den 14 april.

– Kretsstyrelsen för SFP i Österbotten behöver en initiativrik, energisk och diplomatisk ordförande för att framgångsrikt kunna driva regionens intressen under de kommande valen. Kretsstyrelsen ska kunna inspirera lokalavdelningarna att hitta starka kandidater och bistå dem i det politiska arbetet.De rådande politiska vindarna i vårt land kräver att SFP i Österbotten tar en aktiv roll där också kontakten till beslutsfattare i riksdagen och övriga regioner är väsentlig, säger Norrgård i ett pressmeddelande.

Norrgård är SFP:s gruppordförande i Vasafullmäktige. Han är ­ursprungligen från Pargas, men har varit öster­bottning sedan han gick i Vörå idrottsgymna­sium. Sedan studerade han stats­kunskap vid Åbo Akademi i ­Vasa.

– Jag har ett gott kontaktnät och den kraft som krävs för att leda kretsstyrelsen och meddelar härmed att jag ställer mig till förfogande för posten. Jag vet samtidigt att jag har stöd runt omkring i Österbotten, vilket gör mig till en stark kandidat.