|

Martin Norrgård vill bli SFP:s kretsordförande

NyhetsbildZoom
Martin Norrgård Foto: Linus Lindholm
Martin Norrgård ställer sig till förfogande och vill bli kretsordförande för Svenska folkpartiet i Österbotten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I går kväll meddelade Sven Jerkku att han inte ställer upp för omval. Nu meddelar Martin Norrgård att han vill ta över posten och ställer upp i valet.

SFP i Österbotten väljer en ny ordförande vid sitt möte på Bergö den 14 april.

– Kretsstyrelsen för SFP i Österbotten behöver en initiativrik, energisk och diplomatisk ordförande för att framgångsrikt kunna driva regionens intressen under de kommande valen. Kretsstyrelsen ska kunna inspirera lokalavdelningarna att hitta starka kandidater och bistå dem i det politiska arbetet.De rådande politiska vindarna i vårt land kräver att SFP i Österbotten tar en aktiv roll där också kontakten till beslutsfattare i riksdagen och övriga regioner är väsentlig, säger Norrgård i ett pressmeddelande.

Norrgård är SFP:s gruppordförande i Vasafullmäktige. Han är ­ursprungligen från Pargas, men har varit öster­bottning sedan han gick i Vörå idrottsgymna­sium. Sedan studerade han stats­kunskap vid Åbo Akademi i ­Vasa.

– Jag har ett gott kontaktnät och den kraft som krävs för att leda kretsstyrelsen och meddelar härmed att jag ställer mig till förfogande för posten. Jag vet samtidigt att jag har stöd runt omkring i Österbotten, vilket gör mig till en stark kandidat.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Andrea Julin åker till snön efter en annorlunda sommar

LÄNGDSKIDOR På måndag åker Andrea Julin till snön. Den resan är efterlängtad. Hon har haft en annorlunda sommar efter vårens ryggoperation.

Nyhetsbild
Kultur

Festivaler, kammarspel och en slutsåld Sanna Nielsen-konsert

JAKOBSTAD Robin Käldström blev gråtfärdig av glädje då han lyckades boka Yellowjackets till årets Jeppis Jazz. Men amerikanerna är inte de enda stjärnorna som glänser i Schaumansalen den här hösten.

Nyhetsbild
Lokalt

Biblioteket byter lånesystem - håller stängt i elva dagar

JAKOBSTAD Alla boknördar kan vara lugna, det är helt ok att komma in och låna tillräckligt med böcker inför den elva dagar långa biblioteksstängningen i slutet av oktober. Med extra lång lånetid, så ingen behöver få förseningsavgifter.

Nyhetsbild
Lokalt

Nykarleby stads insats i servicehus till Komarov Arena är oklar

NYKARLEBY Om eller hur mycket staden ska gå in med i det servicehus som Nykarleby ishall Ab planerar intill Komarov Arenan är ännu oklart.

Mest läst senaste veckan