|

Jaros mittfältsspelare vald

NyhetsbildZoom
Den japanska mittfältaren Kazukin Takahashi är klar för Jaro. Foto: Sören Bäck/Arkiv
Av de tre mittfältarna på prov var det japanen Kazukin Takahashi som drog det längsta strået. Den svenske testspelaren Viktor Adebahr lyckades inte övertyga tränarna och har redan återvänt hem.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Takahashi kom till Jakobstad för att testspela för två veckor sedan och har imponerat på tränarna. Mittfältaren har skrivit på för 2018.

– Vi har möjligheten att bryta kontraktet i slutet på mars, men tanken är att han ska bli kvar. Tränarna tycker att han bidrar med en annorlunda kreativitet, säger vd Fredrik Haga.

– Adebahr var också en bra spelare som trivdes fint här. De flesta är av åsikten att Jakobstad erbjuder en fin fotbollsmiljö. Men vi har ungefär det som Adebahr tillförde. Han liknande Kula ganska mycket.

När det gäller den tredje testmittfältaren Mitchell Lopez är han ännu kvar, men...

– Lopez tränar ännu med oss, men ligger inte så bra till efter att vi skrev kontrakt med Takahashi.

Zoom

Den japanska mittfältaren Kazukin Takahashi är klar för Jaro. Foto: Sören Bäck/ArkivDen 21-åriga mittfältaren Takahashi är 177 cm lång och har senast spelat för OSK Igalo i Montenegro. Takahashi är spelklar redan på lördag och deltar i matchen mot SJK i Finska cupen klockan 15 i Tellushallen. Det återstår att se om det blir Jesse Öst han ska försöka göra mål på.

På grund av snöoväder i New York anländer den mexikanske testspelaren Dárvin Chávez en dag senare än väntat och deltar första gången i Jaros träningar på fredagen. OS-mästaren som vann finalen mot Brasilien med Neymar & Co är inte vilken vanlig dussin spelare som helst. Finland och Jaro ska vara hans avstamp till en nystart efter en korsbandsskada.

– Chavez har inte spelat kontinuerligt 2017, men spelade i en testmatch i slutet av oktober. Jag har förstått att vår säsongrytm passar honom, men han kommer inte hit för att varva ner, säger Haga.

Chavez kommer inte hit för att varva ner.
Fredrik Haga.


Om det blir kontrakt med Chavez blir det förmodligen första gången i historien som Jaro unnar sig lyxen med tre vänsterbackar i sin trupp.

– Med Chavez meritförteckning och bakgrund kan han säkert också spela på flera positioner defensivt, säger Haga.

– Men med 22 spelare börjar vi ha en trupp som räcker till. Det är en ny situation att både vi och JBK har ganska breda trupper.

Förutom den vadskadade Jonas Emet är det bara några förkylningar som har oroat inför lördagens viktiga cupmatch mot SJK.

– Det ser bra ut i truppen just nu, säger Haga.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan