|

Beslut om misstänkt uppgjord match den här veckan

NyhetsbildZoom
Antti Huovinen (15) och resten av Ådalens IF får precis som O2-Jyväskylä vänta några dagar på besked. Bilden är från en match mellan SB Vaasa och Ådalens IF. Foto: Arkiv/Lilian Hellström
Innebandyns tävlings- och disciplinnämnd träffades på måndag för att diskutera matchen mellan O2-Jyväskylä och Ådalens IF. Det har förekommit misstankar om att lagen gjorde upp om resultatet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Till innebandysajten pääkallo.fi säger tävlings- och disciplinnämndens ordförande Olli Rauste att mötet har hållits och att ett beslut meddelas den här veckan, allra senast innan den sista omgången i innebandyettan startar.

Det innebär att beslutet kommer senast klockan 17 på lördag när samtliga division 1-matcher börjar.

Den misstänkta matchen slutade oavgjort, vilket innebar att lagen fick med sig varsin välbehövlig poäng. Ådalen vann straffläggningen och fick med sig bonuspoängen.

I den sista omgången möter Blue Fox FBC Turku på hemmaplan, medan SB Vaasa möter Lovisa Tor.

För Blue Fox del är slaget förlorat och om inte det blir ett mycket kraftigt utslag av tävlings- och disciplinutskottet blir det spel i division 2 nästa säsong.

SB Vaasa kan nå hemmaplansfördel i kvarten, men man behöver hjälp av endera Nurmon Jymy eller Lovisa Tor som måste tappa poäng.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan