|

Beslut om misstänkt uppgjord match den här veckan

NyhetsbildZoom
Antti Huovinen (15) och resten av Ådalens IF får precis som O2-Jyväskylä vänta några dagar på besked. Bilden är från en match mellan SB Vaasa och Ådalens IF. Foto: Arkiv/Lilian Hellström
Innebandyns tävlings- och disciplinnämnd träffades på måndag för att diskutera matchen mellan O2-Jyväskylä och Ådalens IF. Det har förekommit misstankar om att lagen gjorde upp om resultatet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Till innebandysajten pääkallo.fi säger tävlings- och disciplinnämndens ordförande Olli Rauste att mötet har hållits och att ett beslut meddelas den här veckan, allra senast innan den sista omgången i innebandyettan startar.

Det innebär att beslutet kommer senast klockan 17 på lördag när samtliga division 1-matcher börjar.

Den misstänkta matchen slutade oavgjort, vilket innebar att lagen fick med sig varsin välbehövlig poäng. Ådalen vann straffläggningen och fick med sig bonuspoängen.

I den sista omgången möter Blue Fox FBC Turku på hemmaplan, medan SB Vaasa möter Lovisa Tor.

För Blue Fox del är slaget förlorat och om inte det blir ett mycket kraftigt utslag av tävlings- och disciplinutskottet blir det spel i division 2 nästa säsong.

SB Vaasa kan nå hemmaplansfördel i kvarten, men man behöver hjälp av endera Nurmon Jymy eller Lovisa Tor som måste tappa poäng.

Kommentarer
|

Konkurrent till IFK Lepplax rycker i André Smulter

Nyhetsbild
André Smulter (till höger i bild) är i första hand på jakt efter ett kontrakt som skulle föra honom utomlands. Här jagar han dock Jeppis Hockeys Toni Mäkinen. Foto: Jonas Brunnström
André Smulter lämnade nyligen tränarposten i IFK Lepplax. Nu rycker konkurrenterna i honom. IK Kronan vill plocka in Malaxbon i sin spelartrupp.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Annvi Gardberg arbetar med öppen mikrofon och totalt förtroende

Topeliuspriset 2019 tilldelas Yle-journalisten Annvi Gardberg. Hennes undersökande reportage om kolloidalt silver  fick myndigheterna att agera mot företagare som marknadsför skadliga produkter med påståenden om att de botar sjukdomar.

Nyhetsbild
Lokalt

Bengt Klemets utreder församlingsfusion i Pedersöre och Jakobstad

FÖRSAMLINGSFUSION Det blir Bengt Klemets som utreder fusionsalternativen inom Pedersörenejdens kyrkliga samfällighet. Även om han officiellt utsågs i torsdags har han redan börjat samla material.

Nyhetsbild
Lokalt

Seniorboende fick tillstånd

KARLEBY Det planerade bostadsprojektet Hakalax Park och Hakalax Plaza får byggnadstillstånd.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan