Anders Norrback ställer upp både i landskapsvalet och riksdagsvalet

NyhetsbildZoom
Anders Norrback. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Fårfarmaren Anders Norrback från Närpes ställer sig till förfogande som SFP-kandidat både i landskapsvalet och i riksdagsvalet. Förra veckan frågade Norrback på Facebook om han ska ställa upp i riksdagsvalet. Efter överväldigande respons beslöt han sig för att göra det.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Redan förra veckan uppgav Norrback att han kommer att ställa upp i landskapsvalet. Men han tvekade inför en kandidatur i riksdagsvalet och lät folket avgöra. Resultatet blev att han ställer upp också i riksdagsvalet.

– I bägge valen ser jag mig som hela Österbottens kandidat. Jag har erfarenhet av att leva och verka i
såväl stadsmiljö som på landsbygden. Idag driver jag och min hustru ett landsbygdsföretag i Närpes, säger Norrback i ett pressmeddelande.


Norrback är just nu styrelseordförande i Söfuk, som driver Yrkesakademin i Österbotten. Han är även delägare i och en av initiativtagarna till Slakteriet Oy TAJMA Ab i Pedersöre.

– Två gånger i veckan saluför jag mitt kött i Vasa. Detta och min tidigare livshistoria har gett mej insikten att ett livskraftigt och framgångsrikt Österbotten kräver att vi använder oss av såväl tätorternas som
periferins styrkor. Via ömsesidig förståelse och ett genuint samarbete språkligt, regionalt och lokalt
kan hela Österbotten blomstra. I all politisk verksamhet är det viktigt att respektera och beakta alla människors lika värde oberoende av kön, ursprung, språk och ålder.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan