Anders Norrback ställer upp både i landskapsvalet och riksdagsvalet

NyhetsbildZoom
Anders Norrback. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Fårfarmaren Anders Norrback från Närpes ställer sig till förfogande som SFP-kandidat både i landskapsvalet och i riksdagsvalet. Förra veckan frågade Norrback på Facebook om han ska ställa upp i riksdagsvalet. Efter överväldigande respons beslöt han sig för att göra det.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Redan förra veckan uppgav Norrback att han kommer att ställa upp i landskapsvalet. Men han tvekade inför en kandidatur i riksdagsvalet och lät folket avgöra. Resultatet blev att han ställer upp också i riksdagsvalet.

– I bägge valen ser jag mig som hela Österbottens kandidat. Jag har erfarenhet av att leva och verka i
såväl stadsmiljö som på landsbygden. Idag driver jag och min hustru ett landsbygdsföretag i Närpes, säger Norrback i ett pressmeddelande.


Norrback är just nu styrelseordförande i Söfuk, som driver Yrkesakademin i Österbotten. Han är även delägare i och en av initiativtagarna till Slakteriet Oy TAJMA Ab i Pedersöre.

– Två gånger i veckan saluför jag mitt kött i Vasa. Detta och min tidigare livshistoria har gett mej insikten att ett livskraftigt och framgångsrikt Österbotten kräver att vi använder oss av såväl tätorternas som
periferins styrkor. Via ömsesidig förståelse och ett genuint samarbete språkligt, regionalt och lokalt
kan hela Österbotten blomstra. I all politisk verksamhet är det viktigt att respektera och beakta alla människors lika värde oberoende av kön, ursprung, språk och ålder.

Kommentarer
|

Yrkeshögskolan Novia erbjuder engelskspråkig masterutbildning inom kultur

Utbildningen riktar sig i huvudsak till yrkesverksamma bild- och fotokonstnärer inom den visuella och audiovisuella konsten.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Annvi Gardberg arbetar med öppen mikrofon och totalt förtroende

Topeliuspriset 2019 tilldelas Yle-journalisten Annvi Gardberg. Hennes undersökande reportage om kolloidalt silver  fick myndigheterna att agera mot företagare som marknadsför skadliga produkter med påståenden om att de botar sjukdomar.

Nyhetsbild
Lokalt

Bengt Klemets utreder församlingsfusion i Pedersöre och Jakobstad

FÖRSAMLINGSFUSION Det blir Bengt Klemets som utreder fusionsalternativen inom Pedersörenejdens kyrkliga samfällighet. Även om han officiellt utsågs i torsdags har han redan börjat samla material.

Nyhetsbild
Lokalt

Seniorboende fick tillstånd

KARLEBY Det planerade bostadsprojektet Hakalax Park och Hakalax Plaza får byggnadstillstånd.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan