|

KPV steget före Jaro

NyhetsbildZoom
Patrick Poutiainen (KPV) i duell med Kazuki Takahashi (Jaro). Foto: Clas-Olav Slotte
KPV var steget före Jaro och vann med 4-2 (2-1) i cupmatchen mot Jaro. Därmed går inte Jaro vidare i cupen och knappast KPV heller.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Målkungen Kalle Multanen nickade redan i den 7:e minuten minuten in 1-0 på något som såg ut att vara ett relativt ofarligt högerinlägg till bortre straffområdet. Bollen var länge i luften, men Toni Sjöstedt var passiv och Multanen fick ganska ostört nicka in bollen intill den högra stolpen.

– Det var mitt mål. Jag borde ha hunnit fram på bollen, säger Sjöstedt.

Målet såg enkelt ut och det samma kan sägas om Multanens andra mål där Jaroförsvaret igen agerade passivt. Multanen fick utan desto mera uppvaktning ta emot ett högerinlägg vid straffområdesgränsen och nätade säkert med andra beröringen i den 41:a minuten.

– Någon av mittbackarna borde ha stött fram. Vi försvarade för mycket på raka ben. Kanske den förra matchen gick för bra så att vi trodde för mycket om oss själva, säger Jarotränaren Tomi Kärkkäinen.

Multanen kunde och borde ha gjort sitt andra mål redan i den 28:a minuten när han med pannan från närhåll var först på ett vänsterinlägg framför en passiv Ilari Antila, men detta betydligt enklare läge lyckades Multanen nicka förbi. Det gjorde däremot inte Milosavljevic som tajmade bäst på en högerfrispark i den 18:e minuten.

– Multanen är hela tiden ett hot framför målet. Man vet precis vad man får av honom, men förutom målen jobbar han också hårt för laget, säger KPV-mittfältaren Patrick Byskata.

– Vi försökte spela och vårda bollen och överlag tycker jag att vi hade kontroll över matchen. Men vi har tränat hårt och blev lite trötta i andra halvlek och gjorde några lätta misstag.

Zoom

Jaros Sasa Jovovic utmanar Harri Heiermann som för dagen var vänsterback i KPV. Foto: Clas-Olav SlotteDet var igen passivt i Jaroförsvaret på en sidofrispark i den 52:a minuten och Milos Josimov kunde från närhåll nicka in 3-1. Här borde den drygt två meter långa Jaromålvakten William Rosenlöf ha använt sin räckvidd på ett bättre sätt.

– Alla såg vart de skulle slå frisparken, säger Kärkkäinen.

Fyra minuter senare sprang Chris Mandiangu från närhåll in ett vänsterinlägg av Sasa Jovovic. Det var den första av flera målchanser för Mandiangu i andra halvlek efter att han hade bytt till den högra kanten. Tre minuter senare skruvade Josimov in 4-2 på en frispark från cirka 25 meter som inte såg otagbar ut. De 637 som hade sökt sig till Kipparihallen fick i varje fall valuta i form av sex mål.

KPV: Joonas Myllymäki; Harri Heiermann (86 Teemu Mäki), Milos Josimov (v), Ville Koskimaa, Timo Rauhala (v); Patrick Byskata, Patrick Poutiainen; Joonas Nissinen (79 Kim Ågren, v), Konstantyn Iaroshenko, Aram Hasanzada (62 Ville Huuhka); Kalle Multanen.

Bänken: Oliver Lakanen, Henri Myntti, Matthew Mendy, Elmer Kääntä.

Jaro: William Rosenlöf; Ilari Antila (v), Pavle Milosavljevic (v), Toni Takamäki (v), Toni Sjöstedt; Thomas Kula, Kazuki Takahashi; Christopher Mandiangu (82 Jusa Ihalainen), Kim Böling (68 Jim Myrevik), Severi Kähkönen (65 Anthony Olusanya); Sasa Jovovic.

Bänken: Emil Öhberg, Johan Brunell, Samba Sillah, Viktor Strömbäck.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan