|

Misstankar om läckage i Korsnäs kyrkby – invånarna uppmanas kolla vattenmätaren

Korsnäs kommun varnar på sin Facebooksida att ett hushåll i kommunen kan ha ett vattenläckage. Det är viktigt att kolla vattenmätaren, säger tekniska chefen Ulf Granås.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det tekniska verket på Korsnäs kommun har märkt en ökning i såväl vattenförbrukningen i vattenledningsnätet samt ett stort inflöde av avloppsvattnet. Tekniska chefen Ulf Granås säger att det kan röra sig om bara ett hushåll.

– Det kan vara ett hus som står tomt. Så vi tänkte att vi uppmanar folk att kolla, säger Granås.

Granås tror att en sannolik orsak kan vara ett läckage som rinner ner i avloppsbrunnen i ett hushåll. Han kan inte säga exakt hur stor skillnad det rör sig om från den normala vattenförbrukningen. Men det hade ändå fångat uppmärksamheten hos kommunens vattenskötare.

– Om fastigheten får få besök är det svårare att upptäcka. Det lönar sig att kolla tekniska utrymmen som till exempel pannrum ibland och att kolla om vattenmätaren visar på förbrukning utan att man tappar vatten, säger Granås.

Cirka 100 hushåll är anslutna till vattenledningsnätet i Korsnäs kyrkby.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Ekonomi

Nordic Lights bygger ut och automatiserar sitt höglager

Ett helt nytt automatiserat komponentlager gör att lamptillverkningen blir effektivare vid Nordic Lights. Det robotdrivna lagret blir det första av sitt slag i Finland.

Nyhetsbild
Inrikes

Suvi Widgrén talade öppet om konkursen – en månad senare hade hon trettio jobberbjudanden

Som 22-åring öppnade Suvi Widgrén sin första butik, som 33-åring sålde hon alla fem. Reste jorden runt med familjen, kom tillbaka i januari i år. Blev vd för restaurangkedjan Egg, som hon också investerade i. I juni var konkursen ett faktum.

Nyhetsbild
Opinion

LEDARE: Därför sparkas så många chefer i dag

LEDARE Det är inte nödvändigtvis någon dålig sak att konsumenterna genom digitaliseringen har blivit mer värdedrivna och att rollen som värdeledare och en del av makten flyttas från politiken till andra ansvarstagande aktörer i samhället.

Nyhetsbild
Sport

Backsitsen har gett Robin Holländer en nytändning

INNEBANDY Rumphuggen är ett ord som mycket väl beskriver Robin Holländers förra säsong. Det var ytterst sällan som publiken fick se Blue Fox-centern i aktion.

Mest läst senaste veckan