Dags för Årets österbottning – nominera din kandidat här!

NyhetsbildZoom
Företagaren Maria Vestergård, Nada-Nord-ordföranden Gunilla Luther-Lindqvist, Humorgruppen KAJ och Kim Berg är tidigare vinnare av titeln "Årets österbottning".
Det är dags igen: Årets österbottning ska utses, och du bästa läsare får vara med och bestämma vem det blir! Vem tycker du utmärkte sig i fjol?
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vad har Kim Berg, Gunilla Luther-Lindqvist, Humorgruppen KAJ och Maria Vestergård gemensamt? De har alla blivit valda till Årets österbottning och nu är det dags för en ny österbottnisk hjälte att utses.


Nominera – så gör du:

Vem tycker du borde utnämnas till Årets österbottning 2018? Det kan till exempel vara en frivilligarbetare, artist, konstnär, idrottare eller en vardagshjälte. Klicka här för att nominera din kandidat!

Senast den 8 april vill vi ha ditt bidrag.

Efter att nomineringarna lämnats in sammanträder en jury och väljer ut cirka tio namn bland alla som nominerats – sedan är det upp till österbottningarna att rösta fram en vinnare. Finalomröstningen pågår 23 april–6 maj.

Tävlingen är ett samarbete mellan HSS Medias tidningar Vasabladet, Österbottens Tidning och Syd-Österbotten samt Österbottens förbund.

Årets österbottning offentliggörs vid Österbottens förbunds landskapsfullmäktiges möte den 14 maj.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan