Dags för Årets österbottning – nominera din kandidat här!

NyhetsbildZoom
Företagaren Maria Vestergård, Nada-Nord-ordföranden Gunilla Luther-Lindqvist, Humorgruppen KAJ och Kim Berg är tidigare vinnare av titeln "Årets österbottning".
Det är dags igen: Årets österbottning ska utses, och du bästa läsare får vara med och bestämma vem det blir! Vem tycker du utmärkte sig i fjol?
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vad har Kim Berg, Gunilla Luther-Lindqvist, Humorgruppen KAJ och Maria Vestergård gemensamt? De har alla blivit valda till Årets österbottning och nu är det dags för en ny österbottnisk hjälte att utses.


Nominera – så gör du:

Vem tycker du borde utnämnas till Årets österbottning 2018? Det kan till exempel vara en frivilligarbetare, artist, konstnär, idrottare eller en vardagshjälte. Klicka här för att nominera din kandidat!

Senast den 8 april vill vi ha ditt bidrag.

Efter att nomineringarna lämnats in sammanträder en jury och väljer ut cirka tio namn bland alla som nominerats – sedan är det upp till österbottningarna att rösta fram en vinnare. Finalomröstningen pågår 23 april–6 maj.

Tävlingen är ett samarbete mellan HSS Medias tidningar Vasabladet, Österbottens Tidning och Syd-Österbotten samt Österbottens förbund.

Årets österbottning offentliggörs vid Österbottens förbunds landskapsfullmäktiges möte den 14 maj.

Kommentarer
|

Svinhus brann på Kullastået i Kimo – 1200 grisar dog

Nyhetsbild
Morgonljuset visar förödelsen. Av det stora svinhuset återstår bara bråte. Foto: Karin Sundström
En brand bröt ut i ett svinhus på Kullastået i Kimo på skärtorsdagskvällen. Det var en förbipasserande som såg rök och slog larm.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan