|

Sport förstärker anfallet med amerikan

NyhetsbildZoom
William Rapuzzi är klart för Sport. Foto: Pål Karstensen/Dagsavisen
28-åriga anfallaren William Rapuzzi är Sports senaste nyförvärv. Amerikanen kommer närmast från norska hockeyligan där klubbadressen varit Stavanger Oilers.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Rapuzzis kontrakt gäller för nästa säsong och innehåller en option till förlängning över säsongen 2019–2020.

Den 28-åriga anfallaren har spelat tre säsonger i Schweiz, där han spelade i näst högsta divisionen i tre säsonger för EHC Visp. Han samlade på sig 76+98=174 poäng i 128 grundseriematcher innan han flyttade till Norge.

– William är en smart, högerfattad anfallare som har egenskaper som gör honom farlig i anfallet. Han är också en utmärkt lagspelare och jobbar hårt, säger sportchefen Markus Jämsä i ett pressmeddelande.

Rapuzzi började sin spelarbana inom universitetshockey. Han utexaminerades från Colorados universitet i slutet av säsongen 2012–2013. Karriären fortsatte sedan i Idaho Steelheads i ECHL, där han valdes till ligans bästa nykomling säsongen 2013–2014.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan