|

Jyri Niemi från KooKoo till Sport

NyhetsbildZoom
Jyri Niemi representerade Kouvolalaget KooKoo den gångna säsongen. Innan dess har han spelat för både HPK och Ilves. Foto: Liiga/Kimmo Metsälä
Sport värvar backen Jyri Niemi från KooKoo. Kontraktet är för ett år.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En erfaren spelare som tillför ett säkert grundspel, beslutsamhet och hårdhet till försvaret. Så beskriver sportchef Markus Jämsä Sports senaste nyförvärv, backen Jyri Niemi, 27.

Niemi har den gångna säsongen hållit till i Kouvolaklubben KooKoo och noterades där för 2+8 poäng. Innan dess har han spelat för både HPK och Ilves i ligan. På sina totalt 134 ligamatcher har han samlat ihop 8+33 poäng.

Niemi har även gjort karriär i Nordamerika där han spelat 65 AHL- och 67 ECHL-matcher. År 2008 draftades han av New York Islanders i den tredje omgången.

Visa fler
Kommentarer
|

Upp- och nedflyttning blir av i svensk hockey

Nyhetsbild
Det omdiskuterade beslutet blev av – det blir direkt upp- och nedflyttning från och med säsongen 2020–2021. Anders Larsson är ordförande i Svenska Ishockeyförbundet. Foto: Jessica Gow/TT
Nu är det klart. Från och med säsongen 2020–2021 blir regeln direkt upp- och nedflyttning mellan SHL och Hockeyallsvenskan.

Mest läst senaste veckan