|

Frustrerad Ricciardo: Mercedes överlägsenhet suger

NyhetsbildZoom
Daniel Ricciardo slutade femma i kvalet, men flyttas bakåt tre placeringar på grund av en regelförseelse på träning. Foto: Jose Jordan/Lehtikuva
Lewis Hamilton krossade banrekordet i Melbourne och tog enkelt hand om pole position. I en intervju med Autosport säger Red Bull-föraren Daniel Ricciardo att Mercedes överlägsenhet är ett slag i magen för resten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Efter att stallkamraten Valtteri Bottas kraschat kunde Mercedesföraren Lewis Hamiton lekande lätt säkra pole position. Marginalen till tvåan Kimi Räikkönen var 0,66 sekunder – en halv evighet i F1.

Daniel Ricciardo slutade femma i kvalet. Varken Ferrari eller Red Bull var nära att kunna utmana Mercedes och Hamilton. Ricciardo säger att Mercedes dominans suger.

– Det är frustrerande, för jag tror att alla skulle vilja se Mercedes utmanas mer, säger Ricciardo till Autosport.

Mercedes har dominerat i F1 en längre tid. En Mercedesförare har vunnit världsmästerskapet fyra år i rad och Lewis Hamilton knep pole position i Melbourne för femte året i rad.

– Jag vill inte vara respektlös mot Lewis, men jag tror att vilken toppförare som helst hade klarat av att vinna kvalet i en Mercedes, säger Ricciardo till Autosport.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan