|

Sport värvar två backar – "Ger variation i powerplay"

NyhetsbildZoom
Valtteri Viljanen snittade 13.22 i istid i Ilves den här säsongen. Foto: FM-ligan
Sport har skrivit kontrakt med två högerfattade backar. Valtteri Viljanen och Victor Westermarck är klara för klubben.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Viljanen och Westermarck är bägge 24 år och kontrakten sträcker sig över nästa säsong. Viljanen ansluter från Ilves och Westermarck, som är bror till yttern Felix Westermarck som tidigare spelat i Sport, lämnar FM-serieklubben Espoo United.

Viljanen debuterade i FM-ligan i fostrarklubben Ässät 2014 och gick över till Ilves inför den här säsongen. Där blev det 17 (3+14) poäng i 55 grundseriematcher.

Westermarck är fostrad i Jäähonka och har gått igenom Blues juniorled. Han ligadebuterade för Esboklubben säsongen 2014–2015 och har varit assisterande kapten i Blues under de två senaste FM-seriesäsongerna. Den här säsongen blev det 20 (7+13) poäng på 50 grundseriematcher.

– Valtteri är bra på skridskorna och skicklig med pucken. Som högerfattad ger han oss också möjlighet till variation i powerplay, säger Sports sportchef Markus Jämsä till klubben webbplats.

Samma sak gäller för Westermarck, som Jämsä beskriver som en mångsidig spelare.

– Han var en av FM-seriens bästa backar den här säsongen.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan