Det ligger ingen större dramatik bakom beslutet. Enligt Lipsanen handlar det om familjesituatoinen.

– De fyra senaste åren har allting gått enligt mina villkor. Först under åren i Kuopio och nu i Vasa. Under den här tiden har familjens vardag varit utmanande eftersom vi inte haft något större nätverk på någon av platserna. Nu har frun fått fast jobb i hemtrakterna och det är utan tvekan min tur att ställa upp nu. Jag är väldigt glad över att klubben har haft förståelse för min situation, säger Lipsanen.

Klubbens verksamhetsledare Jukka Leino poängterar att man är mycket nöjda med det arbete Lipsanen har åstadkommit under sina två år som tränare.

– Vi ville ha någon som kunde göra oss till ett bollförande lag med ett aktivt och kreativt spel. Och det är bara att konstatera att vi har tagit stora kliv på den fronten under Lipsanens ledning. Nu gäller det att kasta ut näten och så fort som möjligt hitta en tränare som delar vårt sätt att se på innebandy.

Inför den här säsongen satsade SB Vaasa blanda annat på att plocka in skarpskytten Tero Saaristo från Blue Fox. Saaristo vann också poängligan i grundserien före lagkamraten Kevin Nylund. Offensiven var överlag mycket stark för Vasalaget som gjorde flest mål av alla i grundserien.

Säsongen tog ändå slut ganska snabbt när Lovisa Tor blev en för svår nöt att knäcka i kvartsfinalerna.

SB Vaasa rapporterade om nyheten på sin webbsida.