|

Jani Lipsanen och SB Vaasa bryter kontraktet: "Min tur att ställa upp"

NyhetsbildZoom
Jani Lipsanen. Foto: Arkiv/Gustaf Westerholm
Trots ett år kvar på kontraktet har SB Vaasa och tränaren Jani Lipsanen beslutat att gå skilda vägar. SB Vaasa inleder omgående arbetet med att hitta en ny tränare.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det ligger ingen större dramatik bakom beslutet. Enligt Lipsanen handlar det om familjesituatoinen.

– De fyra senaste åren har allting gått enligt mina villkor. Först under åren i Kuopio och nu i Vasa. Under den här tiden har familjens vardag varit utmanande eftersom vi inte haft något större nätverk på någon av platserna. Nu har frun fått fast jobb i hemtrakterna och det är utan tvekan min tur att ställa upp nu. Jag är väldigt glad över att klubben har haft förståelse för min situation, säger Lipsanen.

Klubbens verksamhetsledare Jukka Leino poängterar att man är mycket nöjda med det arbete Lipsanen har åstadkommit under sina två år som tränare.

– Vi ville ha någon som kunde göra oss till ett bollförande lag med ett aktivt och kreativt spel. Och det är bara att konstatera att vi har tagit stora kliv på den fronten under Lipsanens ledning. Nu gäller det att kasta ut näten och så fort som möjligt hitta en tränare som delar vårt sätt att se på innebandy.

Inför den här säsongen satsade SB Vaasa blanda annat på att plocka in skarpskytten Tero Saaristo från Blue Fox. Saaristo vann också poängligan i grundserien före lagkamraten Kevin Nylund. Offensiven var överlag mycket stark för Vasalaget som gjorde flest mål av alla i grundserien.

Säsongen tog ändå slut ganska snabbt när Lovisa Tor blev en för svår nöt att knäcka i kvartsfinalerna.

SB Vaasa rapporterade om nyheten på sin webbsida.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Backsitsen har gett Robin Holländer en nytändning

INNEBANDY Rumphuggen är ett ord som mycket väl beskriver Robin Holländers förra säsong. Det var ytterst sällan som publiken fick se Blue Fox-centern i aktion.

Nyhetsbild
Lokalt

Närpes gick bäst i Österbotten – Kaskö hade minst i kassan

Närpes ekonomi gick som smort i fjol medan Nykarlebys knäade. Larsmo hade mest cash i kassan och Kaskö hade minst.

Nyhetsbild
Lokalt

Besvikelse över NTM:s beslut – orsakar många frågor

JAKOBSTAD Den planerade fiskodlingen utanför Jakobstad väcker diskussion och frågetecken på det lokala planet.

Nyhetsbild
Lokalt
1

Profur försöker få finländska kvinnor att köpa päls

NYKARLEBY Kritiker mot pälsnäringen släpper inte längre ut djur ur burar. Profurs nya kommunikationschef bemöter kritiken mot pälsnäringen på sociala medier och i politiska kabinett.

Mest läst senaste veckan