|

Tysk inflation steg mindre än väntat

NyhetsbildZoom
Tyska priser stiger långsamt. Arkivbild. Foto: Michael Probst/AP/TT
Trots att den tyska ekonomin går på högvarv ger det inget större avtryck i priserna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Inflationen, prisförändringarna på årsbasis, steg visserligen till 1,5 procent i mars efter att tillfälligtvis ha fallit till 1,2 procent i februari, enligt EU-harmoniserade siffror från den tyska statistikmyndigheten. Det var lägre än bedömarnas snittprognos på 1,6 procent.

Inflationsstatistik från EU:s största ekonomi har stor betydelse för Europeiska centralbankens räntepolitik. ECB:s inflationsmål ligger på 2 procent eller strax därunder.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan