|

Mittbackarnas misstag blev kostsamma – Jaro föll i Vasa

NyhetsbildZoom
Kazuki Takahashi stod för en stabil arbetsinsats. Foto: Linus Lindholm
VPS utgick med segern i sitt genrep. Jaro bjöd på fullgott motstånd men hade svårt att skapa de riktigt vassa chanserna. Sammantaget var det två lag som har en del att fundera på inför sina respektive seriestarter.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Några riktiga blunders av Jaros mittbackar gjorde att VPS kunde besegra Jaro med 3-0. Men jämfört med cupmötet i februari var det ändå ett Jaro som bjöd upp till match.

Första halvlek

Sedan Petri Vuorinens fotbollsfilosofi tagit över i VPS har matchbilderna i derbyna ändrat drastiskt. Hemmalaget var kraftigt bollförande och under de första tio minuterna fick Jaro knappt känna på bollen.

Men VPS problem med att kapitalisera på sitt bollinnehav ser också ut att fortsätta. Under den första halvleken skapade VPS inte många vassa chanser mot ett kompakt Jaro, och i den mån de kom var de resultat av onödiga Jaromisstag än följden av finurliga kombinationer.

Efter drygt tio minuter började Jaro hitta mer rätt i sin press vilket också ledde till att man kunde börja skapa en del anfall. Det var framför allt via vänsterkanten och Seth Paintsil som Jaro blixtrade till.

VPS fick också ett friläge efter ett misslyckat inkast av Toni Sjöstedt. Högerbacken var också den i Jaro som överlag hade mest bekymmer i den första halvleken. Den snabba kantspelaren visade dock ännu en gång att det är i offensiven han har sina styrkor.

Alldeles i slutet av första halvlek tog VPS ledningen. En djupledsboll som Jaros mittbackar såg ut att ha full kontroll fumlades bort när både Pavle Milosavljevic och Johan Brunell agerade obeslutsamt. Det ledde fram till ett skottläge för Ibrahima Gueye som placerade in 1–0 från sexton meter.

Andra halvlek

Efter paus var det lite jämnare sett till bollinnehavet. Men inte heller gästerna hade lätt att komma till några målchanser. Kvaliteten på sista tredjedelen var inte den bästa i Jaro den här eftermiddagen.

Efter hand började allt fler byten också att påverka matchbilen. Jusa Ihalainen hann inte vara inne många minuter innan han orsakade en straff. Sebastian Strandvall fick chansen från elva meter men drog upp bollen på läktaren.

Matchen hettade till lite efter drygt 70 minuter när Jerry Voutilainen kapade Seth Paintsil på mittplan. Jarobänken var tydliga med att man vill se ett rött kort på Voutilainen som dock klarade sig med ett gult.

Ilari Antila, som har haft oerhört svårt att visa varför han skulle vara en division ett spelare, fortsatte att göra det jobbigt för sig. Backen kom in med nio minuter kvar och var den som bjöd VPS på ett sent 2-0 mål.

På tilläggstid gjorde VPS också 3–0 efter att Antila blivit rejält uppsnurrad i en en mot en situation.

Testspelaren Dárvin Chávez fick en kvart på slutet men hann inte riktigt visa upp något på den tiden. Jonas Emet gjorde också comeback sista kvarten.


Jaro: Emil Öhberg (77 William Rosenlöf); Toni Sjöstedt (62 Jusa Ihalainen), Johan Brunell (81 Ilari Antila), Pavle Milosavljevic (46 Toni Takamäki), Samba Sillah (77 Dárvin Chávez); Kim Böling (v), Thomas Kula (v, 62 Viktor Strömbäck), Kazuki Takahashi (v, 77 Jonas Emet); Christopher Mandiangu (68 Jim Myrevik), Seth Paintsil; Sasa Jovovic (v).

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan