Några riktiga blunders av Jaros mittbackar gjorde att VPS kunde besegra Jaro med 3-0. Men jämfört med cupmötet i februari var det ändå ett Jaro som bjöd upp till match.

Första halvlek

Sedan Petri Vuorinens fotbollsfilosofi tagit över i VPS har matchbilderna i derbyna ändrat drastiskt. Hemmalaget var kraftigt bollförande och under de första tio minuterna fick Jaro knappt känna på bollen.

Men VPS problem med att kapitalisera på sitt bollinnehav ser också ut att fortsätta. Under den första halvleken skapade VPS inte många vassa chanser mot ett kompakt Jaro, och i den mån de kom var de resultat av onödiga Jaromisstag än följden av finurliga kombinationer.

Efter drygt tio minuter började Jaro hitta mer rätt i sin press vilket också ledde till att man kunde börja skapa en del anfall. Det var framför allt via vänsterkanten och Seth Paintsil som Jaro blixtrade till.

VPS fick också ett friläge efter ett misslyckat inkast av Toni Sjöstedt. Högerbacken var också den i Jaro som överlag hade mest bekymmer i den första halvleken. Den snabba kantspelaren visade dock ännu en gång att det är i offensiven han har sina styrkor.

Alldeles i slutet av första halvlek tog VPS ledningen. En djupledsboll som Jaros mittbackar såg ut att ha full kontroll fumlades bort när både Pavle Milosavljevic och Johan Brunell agerade obeslutsamt. Det ledde fram till ett skottläge för Ibrahima Gueye som placerade in 1–0 från sexton meter.

Andra halvlek

Efter paus var det lite jämnare sett till bollinnehavet. Men inte heller gästerna hade lätt att komma till några målchanser. Kvaliteten på sista tredjedelen var inte den bästa i Jaro den här eftermiddagen.

Efter hand började allt fler byten också att påverka matchbilen. Jusa Ihalainen hann inte vara inne många minuter innan han orsakade en straff. Sebastian Strandvall fick chansen från elva meter men drog upp bollen på läktaren.

Matchen hettade till lite efter drygt 70 minuter när Jerry Voutilainen kapade Seth Paintsil på mittplan. Jarobänken var tydliga med att man vill se ett rött kort på Voutilainen som dock klarade sig med ett gult.

Ilari Antila, som har haft oerhört svårt att visa varför han skulle vara en division ett spelare, fortsatte att göra det jobbigt för sig. Backen kom in med nio minuter kvar och var den som bjöd VPS på ett sent 2-0 mål.

På tilläggstid gjorde VPS också 3–0 efter att Antila blivit rejält uppsnurrad i en en mot en situation.

Testspelaren Dárvin Chávez fick en kvart på slutet men hann inte riktigt visa upp något på den tiden. Jonas Emet gjorde också comeback sista kvarten.

Jaro: Emil Öhberg (77 William Rosenlöf); Toni Sjöstedt (62 Jusa Ihalainen), Johan Brunell (81 Ilari Antila), Pavle Milosavljevic (46 Toni Takamäki), Samba Sillah (77 Dárvin Chávez); Kim Böling (v), Thomas Kula (v, 62 Viktor Strömbäck), Kazuki Takahashi (v, 77 Jonas Emet); Christopher Mandiangu (68 Jim Myrevik), Seth Paintsil; Sasa Jovovic (v).