|

Facebook skannar privata chattar

NyhetsbildZoom
Facebooks vd Mark Zuckerberg ska frågas ut i kongressen. Foto: TT/AP/Nam Y Huh
Facebook medger att företaget skannar inlägg och bilder som användare delar via meddelandeappen Messenger.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Syftet är enligt Facebook att säkra att företagets regler följs.

Innehållet granskas automatiskt med samma verktyg som Facebook använder för att granska innehållet på det sociala nätverket, uppger bolaget för Bloomberg.

Frågor kring hur Facebook hanterar privata meddelanden väcktes sedan grundaren och vd:n Mark Zuckerberg i en intervju nyligen berättade hur Facebook upptäckt och stoppat försök att skicka "sensationella" meddelande via Messenger.

Facebook har fått häftig kritik efter avslöjandet att data från 50 miljoner Facebook-konton hade hamnat hos en politisk PR-firma, Cambridge Analytica, som jobbade för Donald Trumps presidentkampanj.

Mark Zuckerberg lovar nu att komma till en utfrågning i representanthusets energi- och handelsutskott i USA den 11 april.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan