Pisa Design fick pris för konsthantverk

NyhetsbildZoom
Satu Somero med fiskskinnskreationer hon gjort. Foto: Sinikka Ojala
Pisa Design som drivs av Karlebybördiga Satu Somero har fått årets konstpris i Mellersta Österbotten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det är Hemslöjds- och konsthantverksförbundet Taito i Mellersta Österbotten som vartannat år delar ut ett pris till någon som främjat konsthantverk i Karleby och Mellersta Österbotten.

Satu Somero kombinerar traditionellt hantverk med modern design och återanvända textilier och övrigt material när hon gör sina produkter. Hennes innovativa arbete och miljötänket var bidragande orsaker till att hon fick priset.

Tidigare pristagare

  • 2002 Sievin Savi, Teri Vähäsalo
  • 2004 Hans Holmqvist
  • 2004 Eeva Hellström
  • 2006 Anna-Maija Sipilä
  • 2008 Marianne Uusitalo
  • 2010 Marja och Jonas Rak, Noolan
  • 2014 Eija Porkola, Tyynelän tontut
  • 2016 Paapii Design, Anniina Isokangas

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan