|

Räikkönen ut som tvåa, Bottas som trea

NyhetsbildZoom
Kimi Räikkönen. Foto: Andrej Isakovic
Den enda Kimi Räikkönen inte kunde rå på i kvalet till Bahrains GP var stallkamraten Sebastian Vettel. Valtteri Bottas lämnade däremot sin stallkamrat Lewis Hamilton bakom sig.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ferrari dominerade kvalet inför formel 1-loppet i Bahrain. Tysken Sebastian Vettel, som vann VM-premiären i Australien, startar från pole position efter att ha lyckats peta ned stallkamraten Kimi Räikkönen i sista försöket.

Räikkönen visade snabba takter på träning både på fredagen och på lördagen, men i kvalet var han inte snabbast. Vettel slog honom med 0,143 sekunder.

– Det var långt ifrån idealiskt. På sista varvet var det inte heller idealiskt på grund av trängseln, men vad kunde jag göra. Det är i morgon det gäller. Det är då vi tar poäng, säger Räikkönen.

Valtteri Bottas, Mercedes, blev trea i kvalet. Hans stallkamrat, den regerande världsmästaren Lewis Hamilton från Storbritannien blev fyra. Men han får det tufft på söndagen. Hamilton flyttas ner till nionde startposition eftersom han tvingades byta växellåda i sin Mercedes under fredagen flyttas han ned till nionde startposition.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan