|

Räikkönen ut som tvåa, Bottas som trea

NyhetsbildZoom
Kimi Räikkönen. Foto: Andrej Isakovic
Den enda Kimi Räikkönen inte kunde rå på i kvalet till Bahrains GP var stallkamraten Sebastian Vettel. Valtteri Bottas lämnade däremot sin stallkamrat Lewis Hamilton bakom sig.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ferrari dominerade kvalet inför formel 1-loppet i Bahrain. Tysken Sebastian Vettel, som vann VM-premiären i Australien, startar från pole position efter att ha lyckats peta ned stallkamraten Kimi Räikkönen i sista försöket.

Räikkönen visade snabba takter på träning både på fredagen och på lördagen, men i kvalet var han inte snabbast. Vettel slog honom med 0,143 sekunder.

– Det var långt ifrån idealiskt. På sista varvet var det inte heller idealiskt på grund av trängseln, men vad kunde jag göra. Det är i morgon det gäller. Det är då vi tar poäng, säger Räikkönen.

Valtteri Bottas, Mercedes, blev trea i kvalet. Hans stallkamrat, den regerande världsmästaren Lewis Hamilton från Storbritannien blev fyra. Men han får det tufft på söndagen. Hamilton flyttas ner till nionde startposition eftersom han tvingades byta växellåda i sin Mercedes under fredagen flyttas han ned till nionde startposition.

Kommentarer
|

Platt fall för KPV – poängen gick till Mariehamn

Nyhetsbild
Jaro fick KPV och Maksim Gussev på fall i träningsmatchen den 23 mars. Ligastarten har varit minst lika tuff för KPV och Gussev har knappt fått spela alls. Foto: Jonas Brunnström/Arkiv
KPV:s första trepoängare låter vänta på sig. På torsdagskvällen ”hemma” mot IFK Mariehamn i Seinäjoki var insatsen hittills efter fyra seriematcher den sämsta.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan