|

Lappi tog in på täten

NyhetsbildZoom
Esapekka Lappi har klarat sig bra på asfalten på Korsika. Han är fyra inför söndagens två sista specialsträckor. Foto: Pascal Pochard-Casabianca
Den åttonde specialsträckan i Korsikas VM-rally var betydelsefull ur finländsk synvinkel. Esapekka Lappi var snabbast. Jari-Matti Latvala körde ut.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Esapekka Lappi var etta på den åttonde specialsträckan och delad etta med esten Ott Tänak på den tionde specialsträckan på lördagen.

Inför söndagens två sista specialsträckor ligger Lappi på fjärde plats. Sebastien Ogier leder före Tänak och Thierry Neuville. Med drygt 70 kilometer kvar att köra har Lappi 54,9 sekunder upp till Ogier och tio sekunder mindre till de andra två på pallplats.

Jari-Matti Latvala körde ut på den åttonde specialsträckan av tolv. Efter ett stopp på några minuter kunde han fortsätta.

Latvala körde inte lördagens två sista specialsträckor. Innan utkörningen låg han på åttonde plats.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan