|

Dubbel benfraktur för Ferrarimekanikern – gör tummen upp från sjukhussängen

NyhetsbildZoom
Kimi Räikkönen fick grönt ljus – men Ferrari var inte alls redo att släppa i väg sin förare från depåstoppet. Foto: Paul Crock/Lehtikuva
Mekanikern Francesco Cigarini blev påkörd av Kimi Räikkönen under Bahrains GP. Han bröt både skenbenet och vadbenet i olyckan – men orkar hålla humöret uppe. "Jag måste tacka alla som oroade sig för mig", skriver Cigarini på Instagram.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kimi Räikkönens däckbyte i Bahrain blev till en mardröm. Då Ferrariföraren fick klartecken att gasa höll Fransesco Cigarini fortfarande på att kämpa med Räikkönens vänstra bakdäck. Han hade benet framför däcket och blev påkörd då Räikkönen satte i väg. På tv-bilderna stod det klart att mekanikern skadat sig illa. Se situationen här, på MTV:s webbplats.

Sent på kvällen bekräftade Ferrari att Cigarini brutit både vadbenet och skenbenet i kollisionen. Mekanikern tvingades till operation på grund av skadorna.Trots den otäcka olyckan håller Cigarini humöret uppe. Han skickade ut en hälsning från sjukhussängen tidigt på måndagen.– Operationen gick okej. Jag måste tacka alla som oroade sig för mig. Ingenting annat, bara ett stort tack. Kramar! skriver Cigarini på Instagram,

Ferrari får ta sig en funderare och se över procedurerna vid depåstopp. Det internationella bilsportförbundet FIA straffade det italienska stallet med 50 000 euro i böter på grund av regelbrott. Sky Sports journalist Rachel Brookes lade upp beslutet på Twitter.

– Sättet Ferrari släppte i väg bilen satte personalen i fara och orsakade skada, skriver FIA.

Räikkönen – som tvingades avbryta tävlingen – stormade i väg i vredesmod efter bakslaget och insåg först senare att mekanikern skadat sig.

– Då det lyser grönt måste jag köra. Det är tråkigt att en mekaniker skadade sig rätt illa. Jag märkte bara att jag körde in i någonting, säger Räikkönen till C More.

Kommentarer
|

Salming om dopning: Funnits i hockeyn

Nyhetsbild
Börje Salming vill se större öppenhet kring dopningen inom professionell idrott. Foto: Stina Stjernkvist/TT
Börje Salming varnar för försäljning av prestationshöjande preparat i Sverige. Den 68-åriga ishockeylegendaren är övertygad om att hans egen sport har problem med dopning.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan