|

Dubbel benfraktur för Ferrarimekanikern – gör tummen upp från sjukhussängen

NyhetsbildZoom
Kimi Räikkönen fick grönt ljus – men Ferrari var inte alls redo att släppa i väg sin förare från depåstoppet. Foto: Paul Crock/Lehtikuva
Mekanikern Francesco Cigarini blev påkörd av Kimi Räikkönen under Bahrains GP. Han bröt både skenbenet och vadbenet i olyckan – men orkar hålla humöret uppe. "Jag måste tacka alla som oroade sig för mig", skriver Cigarini på Instagram.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kimi Räikkönens däckbyte i Bahrain blev till en mardröm. Då Ferrariföraren fick klartecken att gasa höll Fransesco Cigarini fortfarande på att kämpa med Räikkönens vänstra bakdäck. Han hade benet framför däcket och blev påkörd då Räikkönen satte i väg. På tv-bilderna stod det klart att mekanikern skadat sig illa. Se situationen här, på MTV:s webbplats.

Sent på kvällen bekräftade Ferrari att Cigarini brutit både vadbenet och skenbenet i kollisionen. Mekanikern tvingades till operation på grund av skadorna.Trots den otäcka olyckan håller Cigarini humöret uppe. Han skickade ut en hälsning från sjukhussängen tidigt på måndagen.– Operationen gick okej. Jag måste tacka alla som oroade sig för mig. Ingenting annat, bara ett stort tack. Kramar! skriver Cigarini på Instagram,

Ferrari får ta sig en funderare och se över procedurerna vid depåstopp. Det internationella bilsportförbundet FIA straffade det italienska stallet med 50 000 euro i böter på grund av regelbrott. Sky Sports journalist Rachel Brookes lade upp beslutet på Twitter.

– Sättet Ferrari släppte i väg bilen satte personalen i fara och orsakade skada, skriver FIA.

Räikkönen – som tvingades avbryta tävlingen – stormade i väg i vredesmod efter bakslaget och insåg först senare att mekanikern skadat sig.

– Då det lyser grönt måste jag köra. Det är tråkigt att en mekaniker skadade sig rätt illa. Jag märkte bara att jag körde in i någonting, säger Räikkönen till C More.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan