|

Julia Skripal utskriven från sjukhuset

NyhetsbildZoom
Julia Skripal, på en bild tagen från hennes Facebooksida. Foto: AP/TT
Den ryske exspionen Sergej Skripals dotter Julia Skripal skrivs ut från sjukhuset där hon vårdats efter nervgiftattacken i Salisbury tidigare i år, enligt sjukhusledningen.Fadern är fortsatt inlagd, men hans tillstånd förbättras stadigt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den 33-åriga dottern till den tidigare dubbelagenten Skripal skrevs ut från distriktssjukhuset i sydengelska Salisbury i måndags.

– Det här är inte slutet på hennes behandling, men utgör en viktig milstolpe, säger Christine Blanshard, biträdande chef för sjukhuset i Salisbury.

Julia Skripal ska nu ha förts till en säker plats, rapporterar BBC. Ryska ambassaden i London skriver i ett uttalande att man kommer att betrakta all hemlig förflyttning av Sergej eller Julia Skripal som ett olovligt bortförande, enligt Reuters.


Sergej och Julia Skripal hittades kraftigt medtagna på en parkbänk i Salisbury i södra England 4 mars. De fördes till sjukhus, där det kunde konstateras att de förgiftats med det Sovjetutvecklade nervgiftet Novitjok. Tillståndet för de båda ansågs under flera veckor vara kritiskt, men både Sergej och hans dotter har sedan dess svarat väl på behandlingen och återhämtat sig.

Storbritannien har beskyllt Ryssland för giftattacken, vilket har lett till bottenfrusna relationer mellan Moskva och stora delar av västvärlden. Den storpolitiska krisen har bland annat tagit sig uttryck i omfattande utvisningar av diplomater både från Moskva och från ryska beskickningar i USA och Västeuropa.

Ryssland nekar till inblandning i giftattacken, som landets utrikesminister Sergej Lavrov betecknat som osofistikerad.

Attacken i Salisbury

  • Den 4 mars i år hittades 66-årige Sergej Skripal och hans 33-åriga dotter Julia Skripal kraftigt medtagna på en parkbänk i brittiska Salisbury. De fördes till sjukhus, och inledningsvis betecknades deras hälsotillstånd som kritiskt, med misstänkta hjärnskador till följd av förgiftning med nervgift. Även den första polisen som hjälpte dem fick vårdas på sjukhus, men han har senare kunnat åka hem.
  • Sergej Skripal var tidigare överste i den ryska militära underrättelsetjänsten men dömdes till fängelse 2006 för att ha sålt hemliga uppgifter till Storbritannien. 2010 lämnades han ut till Storbritannien i en utväxling mot tio ryska spioner som gripits i USA.

Kommentarer
|

Dödssiffran stiger i Mexiko

Nyhetsbild
Räddningsarbetare anställda av oljebolaget Pemex vid olycksplatsen. Foto: Claudio Cruz/AP/TT
Dödssiffran efter explosionen i centrala Mexiko fortsätter att stiga. Omar Fayad, guvernör i Hidalgo, uppger att minst 73 människor har mist livet och ytterligare minst 74 är skadade.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Missa inte den blodröda månen på måndag morgon

En total månförmörkelse som färgar hela månen röd – och ett ljusstarkt planetmöte. Passa på att gå ut och titta upp i morgon bitti, det händer saker på januarihimlen!

Nyhetsbild
Lokalt

Plankorsning i Yxpila ska göras säkrare

KARLEBY Trafikverket satsar 28 miljoner euro på att göra plankorsningar i hela landet säkrare. Yxpila i Karleby är med i åtgärdsprogrammet.

Nyhetsbild
Lokalt

Angelica nära frontalkrock vid Edsevökorsningen – "Löser sig med fjärde ramp"

PEDERSÖRE När Angelica Hellman tog avfarten från Riksåttan hem mot Lappfors var hon inte beredd på att möta en lastbil i samma fil. Vissa får köra motströms i rampen, enligt trafikplaneraren.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan