|

Nordeas nya årsavgifter kan uppgå till 90 euro

Bankkoncernen Nordea planerar en förnyelse av prissättningen för sina banktjänster. Den årliga avgiften kan uppgå till 90 euro, uppger Yle.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nordea erbjuder ett baspaket till sina kunder som använder sig av nätbanken och har eget bankkort. Paketet innehåller 1–2 kort och en månatlig avgift på 7,50 euro för tillgången till bankkoder, vilket innebär en årlig avgift på 90 euro. Den som använder sig av mobilbankstjänster klarar sig med en 4 euros månadsavgift. Ifall kunden har sitt bostadslån hos Nordea sjunker priset till noll euro.

– För största delen av våra kunder sjunker avgifterna eller så bevaras de på samma nivå. Vi vill uppmuntra våra klienter att använda sig av mobilbanken, säger Marko Mettenranta på Nordeas kommunikation i en intervju för Yle.

De nya priserna träder i kraft i början av juli. Alla Nordeas kunder får ett personligt brev med uppgifter om den nya prissättningen.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan