Novia får donation av Högskolestiftelsen i Österbotten

NyhetsbildZoom
Novia i Vasa. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Högskolestiftelsen i Österbotten donerar till yrkeshögskolan Novias medelinsamlingen. Donationen är riktad till teknikutbildningen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– En av Högskolestiftelsen i Österbottens viktigaste satsningar är inom energiteknik i Vasaregionen. Vi har i många år stött Åbo Akademis diplomingenjörsutbildning inom energiteknik, det är nu glädjande att även kan bidra till Novias medelinsamling och vi riktar donationen till teknikutbildningen, säger stiftelsens VD Katarina Heikius i ett pressmeddelande.

Yrkeshögskolan Novia har drygt 1000 teknikstuderande i Vasa. I fjol avlades 138 examina inom området. Ett av högskolans fokusområden är hållbar energiteknik, där forsknings- och utvecklingsverksamheten vid utgången av 2017 hade en projektportfölj på fyra miljoner euro.

– Donationen är viktig, den hjälper oss att utveckla teknikutbildningen. Våra ingenjörer är efterfrågade och vi får ofta höra från näringslivet att vi borde utbilda ännu fler. Jag riktar ett stort tack till Högskolestiftelsen i Österbotten, som också tidigare har stött oss, säger Novias rektor Örjan Andersson.

Yrkeshögskolan Novia genomför medelinsamlingskampanjen "Stöd framtidens kunnande" fram till den sista december i år.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan