Novia får donation av Högskolestiftelsen i Österbotten

NyhetsbildZoom
Novia i Vasa. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Högskolestiftelsen i Österbotten donerar till yrkeshögskolan Novias medelinsamlingen. Donationen är riktad till teknikutbildningen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– En av Högskolestiftelsen i Österbottens viktigaste satsningar är inom energiteknik i Vasaregionen. Vi har i många år stött Åbo Akademis diplomingenjörsutbildning inom energiteknik, det är nu glädjande att även kan bidra till Novias medelinsamling och vi riktar donationen till teknikutbildningen, säger stiftelsens VD Katarina Heikius i ett pressmeddelande.

Yrkeshögskolan Novia har drygt 1000 teknikstuderande i Vasa. I fjol avlades 138 examina inom området. Ett av högskolans fokusområden är hållbar energiteknik, där forsknings- och utvecklingsverksamheten vid utgången av 2017 hade en projektportfölj på fyra miljoner euro.

– Donationen är viktig, den hjälper oss att utveckla teknikutbildningen. Våra ingenjörer är efterfrågade och vi får ofta höra från näringslivet att vi borde utbilda ännu fler. Jag riktar ett stort tack till Högskolestiftelsen i Österbotten, som också tidigare har stött oss, säger Novias rektor Örjan Andersson.

Yrkeshögskolan Novia genomför medelinsamlingskampanjen "Stöd framtidens kunnande" fram till den sista december i år.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan